начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Обезщетение от Борса по труда ?????

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обезщетение от Борса по труда ?????

Мнениеот setbul » 06 Юли 2010, 13:10

Моля за помощ и съвет,случаят е такъв:
8г. имам трудов стаж без прекъсване.На 25.03.2010. е прекратен трудовия ми договор по ваимно съгласие.
На 1.06.2010 започнах работа в друга фирма,но вчера(5.07.2010) получих предизвестие за уволнение поради съкращаване на бройката на която съм назначен.
Въпросът ми е имам ли право на парично обезщетение от борсата по труда и ако имам то в какъв размер ще е и за колко време???
Благодаря предварително..
setbul
Младши потребител

Re: Обезщетение от Борса по труда ?????

Мнениеот eklekti4kata » 06 Юли 2010, 14:03

Април и май ползвахте ли обезщетение за безработица? Ако сте ползвали,сега ще имате право само на минимален размер за срок 4 месеца. Ако не сте ползвали предходните три години, ще имате съобразно посочения трудовия стаж право на обезщетение за период от 8 месеца, 60 % от среднодневното възнаграждение, изчислено за последните 9 месеца.От 01.07. до 31.12.2010г. вече няма ограничение за максимум 12 лв. на ден. Обезщетението се изплаща от НОИ, а не от Агенция по заетостта, където ще сте регистрирани.
eklekti4kata
Потребител

Мнениеот setbul » 06 Юли 2010, 14:12

Благодаря :D :D :D :D :D
setbul
Младши потребител

Мнениеот havga » 07 Юли 2010, 12:54

добре, а ако съм ползвала обезщетение за безработица през последните три години, но съм върнала парите от обезщетението имам ли право да ползвам отново в полния размер?
havga
Младши потребител

Мнениеот jjshark » 09 Юли 2010, 14:07

Аз имам друг въпрос ако никога не съм бил на борсата какви са условията сега да се запиша при положение че имам към 4 години трудов стаж, но пък съм си загубил трудовата книжка сега какъв е изобщо реда и мога ли да ползвам обезщетение на борсата ?

Благодаря предварително.
jjshark
Младши потребител

Мнениеот jjshark » 09 Юли 2010, 14:10

само да направя допълнение, че трудовия стаж не ми е непрекъснат.
jjshark
Младши потребител

Назад към Данъчно право