начало

Тотка Калчева е предложена за ръководител на Търговската колегия на ВКС Тотка Калчева е предложена за ръководител на Търговската колегия на ВКС

Въпрос за "Запис на заповед"

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за "Запис на заповед"

Мнениеот deltastock » 21 Фев 2010, 16:12

Имам подписана "запис на заповед",която сам я попълнил собственоръчно с
изключение на сумата и личните данни на длъжника,които той сам попълни и положи подписа си собственоръчно,НО сам пропуснал да попълня словум сумата,която ми дължи.Има достатъчно място да я напиша и сега но се страхувам това да не се превърне в причина Запис на та заповед да стане невалидна?
deltastock
Нов потребител

Re: Въпрос за "Запис на заповед"

Мнениеот sisi19 » 21 Фев 2010, 22:33

deltastock написа:Имам подписана "запис на заповед",която сам я попълнил собственоръчно с
изключение на сумата и личните данни на длъжника,които той сам попълни и положи подписа си собственоръчно,НО сам пропуснал да попълня словум сумата,която ми дължи.Има достатъчно място да я напиша и сега но се страхувам това да не се превърне в причина Запис на та заповед да стане невалидна?

Г-не/г-жо , не правете такива неща сам/а. При записната заповед ако само една 'запетайка не е сложена на местото си', то тога тя се обезсилва, и Вие не можете да си търсите правата спрямо нея.Тя е една ОПРЕДЕЛЕНА ТОЧНОСТ, която не може да се изменя или допълва(по закон)
sisi19
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 22 Фев 2010, 09:51

Валидна е и без словом изписана сумата. Ако има разлика в словом - цифром, това е друга работа.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот Sahiba » 24 Фев 2010, 17:20

sisi19 написа:
deltastock написа:Имам подписана "запис на заповед",която сам я попълнил собственоръчно с

Г-не/г-жо , не правете такива неща сам/а. При записната заповед ако само една 'запетайка не е сложена на местото си', то тога тя се обезсилва, и Вие не можете да си търсите правата спрямо нея.Тя е една ОПРЕДЕЛЕНА ТОЧНОСТ, която не може да се изменя или допълва(по закон)

Фен съм на некомпетентните коментари!
Каква е разликата между "Записна заповед" и "Запис на заповед" или още по-точно между "Записната заповед" и Записът на заповед".
Необходимите реквизити са посочени в чл. 535 и следващите от Търговския закон.
Sahiba
Потребител

Назад към Търговско право