начало

Тотка Калчева е предложена за ръководител на Търговската колегия на ВКС Тотка Калчева е предложена за ръководител на Търговската колегия на ВКС

Некоректен работодател

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Некоректен работодател

Мнениеот sunnybg » 27 Фев 2010, 15:19

Здравейте,

В трудовата ми книжка е отразено,че съм напуснал по чл.325, т.1 от КТ, т.е. по взаимно съгласие.Работодателят не ми изплати последната заплата,която е за 25 работни дни с оправдание,че ме е уволнил поради неспазване на едномесечно предизвестие за напускане.В трудовата ми книжка никъде не е отразено нещо таково, напуснал съм по чл.325 т.1. Според мен бившият ми работодател нарушава КТ и трябва да ми изплати последната заплата.Моля за Вашите съвети как най-бързо мога да си получа неизплатената работна заплата.

Благодаря предварително!
sunnybg
Младши потребител

Re: Некоректен работодател

Мнениеот Melly » 27 Фев 2010, 15:44

sunnybg написа:Здравейте,

В трудовата ми книжка е отразено,че съм напуснал по чл.325, т.1 от КТ, т.е. по взаимно съгласие.Работодателят не ми изплати последната заплата,която е за 25 работни дни с оправдание,че ме е уволнил поради неспазване на едномесечно предизвестие за напускане.В трудовата ми книжка никъде не е отразено нещо таково, напуснал съм по чл.325 т.1. Според мен бившият ми работодател нарушава КТ и трябва да ми изплати последната заплата.Моля за Вашите съвети как най-бързо мога да си получа неизплатената работна заплата.

Благодаря предварително!

Тези въпроси се задават на адвокат "тет а тет", а не във форум! :idea:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот vioma » 28 Фев 2010, 19:38

Инспекция по труда или съд. Можете да започнете с писмена покана за изплащане на сумата по Ваша сметка, за убедителност- нека да е нотариална покана.
vioma
Младши потребител

Мнениеот emigeorgieva » 03 Мар 2010, 15:41

Пусни си жалба в инспекцията по труда. От там са длъжни да ти отговорят в 14 дневен срок. Обикновено пускат призовка на работотодателят, проверяват всички документи свързани с трудовото законодателство /и винаги има нарушения/, дават срок за изплащане на заплатите и ако не се съобрази с препоръките пишат акт, като в ИТ актовете започват от 5000 лв. До седмица съм убедена, че ще ти плати.
emigeorgieva
Младши потребител

Назад към Търговско право