начало

След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри

Три годишна давност на изискуеми задължения към Топлофикация

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Три годишна давност на изискуеми задължения към Топлофикация

Мнениеот shellstone » 21 Юли 2010, 12:34

Здравейте,
Предварително се извинявам, ако това не е правилния раздел,(насочете към правилния, ако греша).
Въпроса ми е следния, а именно:
Имам около 5г. задължения към Топлофикация-Враца, заплашват ме със съд. Мога ли да оспорвам, че е минала давността по вземанията им и да изплатя само последните 3г? Съответно това трябва ли да е накуп плащане или може и поетапно ( за 3-те г. )? Въобще има ли такова нещо?
Не съм юрист и не мога да преценя :( Благодаря на всички предварително за помоща.
shellstone
Нов потребител

Re: Три годишна давност на изискуеми задължения към Топлофикация

Мнениеот kalahan2008 » 21 Юли 2010, 20:19

Можете да възразите, когато получите Заповед за изпълнение, издадена от съда. Можете да пуснете и извънсъдебно възражение до Топлофикация, но едва ли има особен смисъл, те пак ще си ги предявят.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Re: Три годишна давност на изискуеми задължения към Топлофикация

Мнениеот DEKAH » 21 Юли 2010, 21:08

Имате варианти - да чакате топлофикация да предприеме действия с/у вас и вие да направите възражение.
Може да стартирате процедурата като предявите отрицателен установителен иск за сумите, на които им е изтекла давността.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Назад към Търговско право