начало

Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност

Ползване държавен имот за търговия

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ползване държавен имот за търговия

Мнениеот human1970 » 01 Юни 2011, 20:01

Здравейте!
Не мога да преценя дали съм сложил темата в правилния раздел.
Въпроса е следния:
Отскоро работя в "Слънчев бряг" АД. Дружеството има регистрация по ТЗ и има 75% държавно участие. В активите му се намират алеите на к.к. "Слънчев бряг" - източната част. Тези алеи граничат или с плажа/концесионера/ или с частни обекти /хотели, заведения и др./.
Ръководството на АД е взело решение да не се извършва търговска дейност по алеите, но търговските обекти /павильони/ граничат с алеите и търговците постоянно поставят стоки на около 1м. и повече - напред пред павильоните - в територията на АД.
Първия ми въпрос: Как и от кой би следвало да се регламентира тази дейност.
Втори въпрос: Правилно ли е след като "нарушителите" се предупреждават ежедневно, да им бъдат съставяни актове от полицаите от РПУ-то и по Наредбата на Община Несебър.
Според мен би следвало да има някакъв друг ред за контрол и санкции, защото не става въпрос за имоти - общинска собственост. Според мен би следвало констатациите - да се извършват от служители на АД - в констативни протоколи, актове или някакви други нормативно определени документи, но не ми е ясно кой би следвало да е административно-наказващия орган.
Моля за съвет!
human1970
Младши потребител

Назад към Търговско право