начало

Прокуратурата прати на съд актьора Димо Алексиев Прокуратурата прати на съд актьора Димо Алексиев

Отговор от Глобул, моля разтълкувайте

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отговор от Глобул, моля разтълкувайте

Мнениеот bob4obe » 20 Апр 2012, 14:49

Здравейте,

Имам диспут с Глобул и след подадената жалба от мен към тях относно това че не са ми пратили уведомление за прехвърляне на задължение, получих следният отговор който не разбирам:

В договора за цесия "Космо България Мобайл" ЕАД /GLOBUL/ е упълномощил „С. Г. Груп“ ООД да уведомява длъжниците, че вземанията на GLOBUL спрямо тях са прехвърлени с този договор. „С. Г. Груп“ ООД, в качеството си на цесионер и приобретател на вземанията, е поел задължение сам и за своя сметка да извърши уведомяването от името на цедента (GLOBUL). По този начин страните са уговорили нещо различно от предвиденото в разпоредбите на чл. 99, ал. 2 и 3 от Закона за задълженията и договорите (съгласно които по принцип съобщаването за извършеното прехвърляне действително се прави от стария кредитор), но тези разпоредби са диспозитивни. Тоест, те не са императивни, поради което могат да бъдат и са били дерогирани.

Бихме искали да Ви информираме,че с полагане на подписа си върху договора за мобилни услуги Вие се съгласявате с Общите условия за взаимоотношения с потребителите, че GLOBUL има право да предоставя личните данни на клиента на трети лица, действащи от името и под контрола на GLOBUL.
bob4obe
Нов потребител

Re: Отговор от Глобул, моля разтълкувайте

Мнениеот rumenin » 20 Апр 2012, 16:09

Ами осъществена е субектна промяна в правоотношението Ви с Глобул.Нужна е допълнителна информация за да се разбере дали е осъществено по надлежния процесуален ред.Ако желаете,свържете се с мен на имейл real.consult@abv.bg или се обадете на 0883 53 66 77
rumenin
Младши потребител

Назад към Търговско право