начало

Тотка Калчева е предложена за ръководител на Търговската колегия на ВКС Тотка Калчева е предложена за ръководител на Търговската колегия на ВКС

СД и чужденец

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

СД и чужденец

Мнениеот bambooforest » 07 Мар 2010, 18:20

Здравейте!
Тъй като въобще ме няма в тая материя искам да ме извините предварително за невежеството!
Бихте ли ми дали отговор на това, дали е възможно регистриране на СД като в него сме аз и жена ми, която е канадка?Може ли да се регистрира без тя да присъства лично?Може ли нашето СД да бъде наето от друга фирма за извършване на определена дейност, например ние да сме посредници между клиентите и строителна фирма, която продава недвижими имоти?Нужно ли е тя да има работна виза в такъв случай?(доколко разбирам от прочетеното, когато тя е управител на фирма в България, не се изисква работна виза, но важи ли това, когато тя самата ще извършва работата или трябва да е само 'управленчески кадър' ?)
Цялата работа се отнася до това, да не се чака по мудни министерства за разни документи, които отнемат 2-3 -6 месеца, а тя да не може да работи тук законно през това време.
Благодаря Ви!
Владимир
bambooforest
Нов потребител

Re: СД и чужденец

Мнениеот nksuccess » 07 Мар 2010, 19:06

Г-н Владимир Христев отидете на място при колега и му кажете какво точно искате, че въпросите ви са доста и не са еднозначни. В последствие и бизнеса ли възнамерявате да си ръководите със съвети по форумите?
nksuccess
Потребител

Мнениеот bambooforest » 07 Мар 2010, 19:23

цялата работа е:
възможно ли е да се регистрира СД , в което сме аз и тя,а в последсвие тя да подаде документите си за продължително пребиваване в бг. а и може ли да извършва дейност преди да са и дошли документите за пребиваването.
bambooforest
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 07 Мар 2010, 20:35

bambooforest написа:цялата работа е:
възможно ли е да се регистрира СД , в което сме аз и тя,а в последсвие тя да подаде документите си за продължително пребиваване в бг. а и може ли да извършва дейност преди да са и дошли документите за пребиваването.

Не!За да се регистрира СД , съдружника чужденец вече трябва да има разрешение за постоянно пребиваване.Тоест разрешението трябва да е налично , преди да подадете докумените за регистрация.Може да учредите ООД , при последното това не е нужно!
REVOLUTION
Активен потребител

Назад към Търговско право