начало

ВКС с решение за развитие на правото: Кога добросъвестността и умисълът на работодателя са от значение ВКС с решение за развитие на правото: Кога добросъвестността и умисълът на работодателя са от значение

Регистрация на ЕТ

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Регистрация на ЕТ

Мнениеот v_golev » 14 Апр 2010, 14:00

Здравейте,

имам следния проблем. С приятелката ми мислим да отворим малък магазин, като мислим това да стане под формата на ЕТ, тъй като капитала няма да е голям. Фирмата ще се регистрира от приятелката ми, на нейно име. Също така след месец и полувина ще се женим. Проблема е, че аз имам потребителски кредит на мое име, който изтеглих за баща ми. Има вероятност баща ми да не може да покрива вноските по кредита /съответно за банката - аз не мога да покривам вноските по кредита/ и той да стане предсрочно изискуем, да се стигне до запор на заплата и т.н. Та въпроса ми е - след като тогава вече ще съм женен, ще има ли последсвия за фирмата /на името на жена ми/ от моя кредит?

Благодаря предварително на отзовалите се :)
v_golev
Нов потребител

Re: Регистрация на ЕТ

Мнениеот nksuccess » 14 Апр 2010, 15:04

Ами,не.
nksuccess
Потребител

Мнениеот A.Pato » 14 Апр 2010, 16:06

Регистрирайте си ООД 8)
A.Pato
Потребител

Мнениеот v_golev » 15 Апр 2010, 23:55

благодаря за отговорите. Така или иначе другата седмица ще отида на консултация с адвокат, но исках да съм наясно горе-долу как е положението.
v_golev
Нов потребител

Назад към Търговско право