начало

ВКС с решение за развитие на правото: Кога добросъвестността и умисълът на работодателя са от значение ВКС с решение за развитие на правото: Кога добросъвестността и умисълът на работодателя са от значение

Увеличаване на капитал на АД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Увеличаване на капитал на АД

Мнениеот grick » 12 Май 2010, 13:01

Здравейте,
много моля за помощ, налага ми се да увелича капитала на АД на основание чл 197 от ТЗ- за сметка на неразпределена печалба, но съм чела само теория и то преди време.
1. Мога ли в протокол за приемане на ГФО за 2009 да взема решение за увеличаване на капитала, след като така или иначе прилагам баланса или трябва да ги направя отделно?
2. Протокола от ОС трябра да съдържа- решение за увеличаване на капитала, на какво основание, колко нови акции се издават и как се разпределят? Ако това не е точно и не е всичко, моля да ме коригирате.
3. Най- неясен ми остава редът по чл 198 от ТЗ, а именно след като СД покани акционерите и те получат временните удостоверения, как се удостоверява това и нужно ли е да се публикува в ТР??? Ужас !!! Помня, че преди съм чела, че тези покани се публикуват в ДВ, но сега се оплетах и имам нужда от помощ.
grick
Нов потребител

Re: Увеличаване на капитал на АД

Мнениеот DEKAH » 12 Май 2010, 19:58

Егати счетоводителите... увеличават капитал братче....

Ае я си гледайте счетоводството! К'во се занимавате с неща, които не са лъжица за вашата уста.

Вариантите са 2.
1. Назначават си юрисконсулт. Възлагат му юридическата работа и му плащат месечно.
2. Наемат адвокат - плащат му инцидентно за свършена работа. Получават фактури.

А ти си обявявай ГФО и си гледай сметките.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот grick » 13 Май 2010, 08:05

Трябваше ми практически съвет, целта на което е и този форум, а не да си изливаме гнева от през деня.
Ако някой има желание да ми отговори на въпроса, благодаря предварително.
grick
Нов потребител

Мнениеот razli4na » 13 Май 2010, 09:38

Деки, ти що не се пробваш да направиш ГФО? Влез в някой форум, питай за "практически" съвет, та си го публикувай в ТР! Може и да мине! Само grick да каже каква е тарифата за изготвяне на ГФО, да знаеш има ли смисъл да се хабиш? После, ти като направиш веднъж ГФО, кво ти пречи и дан. декларации да изготвяш, може и направо счетоводство да водиш- е, ако имаш нЕкое въпросче- форуми бол. Накрая, ако се окаже, че при ревизия нещо не излиза, данъчните да му мислят- ще ги сбъркаш в съда. Кво ти пречи- пълно обслужване! Да не ни забравиш и нас нещастните форумци, че като се видиш тогава в много анагажименти, поне на едно "практично" въпросче да отговориш.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 13 Май 2010, 19:58

DEKAH написа:Егати счетоводителите... увеличават капитал братче....

Ае я си гледайте счетоводството! К'во се занимавате с неща, които не са лъжица за вашата уста.

Вариантите са 2.
1. Назначават си юрисконсулт. Възлагат му юридическата работа и му плащат месечно.
2. Наемат адвокат - плащат му инцидентно за свършена работа. Получават фактури.

А ти си обявявай ГФО и си гледай сметките.

А така, Деки, мъжката :)
advokat__nikolov

Назад към Търговско право