начало

Прокуратурата прати на съд актьора Димо Алексиев Прокуратурата прати на съд актьора Димо Алексиев

Правилно ли ми постановяват отказ от Агенция по вписванията?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Правилно ли ми постановяват отказ от Агенция по вписванията?

Мнениеот leia76 » 27 Юни 2011, 11:36

Здравейте колеги,
Бих искала да чуя и Вашите мнения по въпроса. Вече имам малък опит с изключване на съдружници в ООД. От 6 пъти до сега всяко заявено обстоятелство беше вписано, до сега. Имам отказ поради това,че ДЛР приема,че няма редовно уведомяване до съдружника, когото изключваме.

Събранието е 20.05.2011 - поканата е връчена на 11.05.2011. Текста непосредствено преди подписите е ' днес дата 11.05...долуподписаният...............с подписът си удостоверявам получаването на поканата в срока по чл. 139 ТЗ...." следва подпис и отдолу на ръка изписана дата 15.05.2011. ...Именно тази дата ДЛР-то приема за дата на връчване. Според вас има ли шанс при едно обжалване?

Хубава седмица ;)
Аватар
leia76
Потребител

Re: Правилно ли ми постановяват отказ от Агенция по вписвани

Мнениеот optiontrade » 20 Юли 2011, 17:06

Казвате че вече имате малък опит в изключването на съдружници колежке, с което сравнително доста малко колеги могат да се похвалят. И все пак това е доста хаотично зададен въпрос.

На какво основание го изключвате?

Освен срокът на уведомяване за ОС има и още нещо, което трябва да се направи преди това - а сетете се ;)

Не съм виждал до сега немотивиран отказ на АВ - нещо май не казвате всичко, с какви мотиви дл приема че не е спазен срокът....

Предполагам, че сагата вече е приключила, но все пак е интересно да разберем как, ако сте обжалвали.
optiontrade
Нов потребител

Назад към Търговско право