начало

Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност

"Замразено" ЕТ

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

"Замразено" ЕТ

Мнениеот garibaldi » 07 Юли 2011, 13:30

Привет на всички участници.

Моля за съвет относно фирма ЕТ от 98г. на която през годините съм подавал нулеви декларации тъй като е неработеща. Преди няколко години (около 5) подадох молба -заявление с което декларирах , че фирмата не упражнява никаква дейност и не е упражнявала никога (в териториалната служба ми дадоха вх. номер)при което ми казаха че фирмата се замразява и не е необходимо да се подават ГФО(в случая нулеви декларации).
Към настоящия момент не съм предприел никакви мерки и фирмата не е минала пререгистрация.Дочувам оттук-оттам ,че до края на годината ако не бъде пререгистрирана при служебно заличаване ще ми искат пари.Бих искал да я ликвидирам с най малки последствия (финансови).

Благодаря ви за съветите предварително
garibaldi
Нов потребител

Re: "Замразено" ЕТ

Мнениеот DEKAH » 07 Юли 2011, 22:00

garibaldi написа:Привет на всички участници.

Моля за съвет относно фирма ЕТ от 98г. на която през годините съм подавал нулеви декларации тъй като е неработеща. Преди няколко години (около 5) подадох молба -заявление с което декларирах , че фирмата не упражнява никаква дейност и не е упражнявала никога (в териториалната служба ми дадоха вх. номер)при което ми казаха че фирмата се замразява и не е необходимо да се подават ГФО(в случая нулеви декларации).
Към настоящия момент не съм предприел никакви мерки и фирмата не е минала пререгистрация.Дочувам оттук-оттам ,че до края на годината ако не бъде пререгистрирана при служебно заличаване ще ми искат пари.Бих искал да я ликвидирам с най малки последствия (финансови).

Благодаря ви за съветите предварително

Трябва да ПРЕрегистрирате фирмата си, за да можете да я закриете. Ако не я пререгистрирате до края на годината ще го направят служебно. Не се знае дали ще струва нещо. Има една процедура, която ще отнеме 2-3 месеца и всичко ще е ОК. Ако не желаете да използвате услугите на специалисти /счетоводител, адвокат/ то потърсете информация в интернет какви документи трябват за пререгистрация и за заличаване на ЕТ. Първо се пререгистрира и след това се вади едно удостоверение от НАП за заличване, удостоверение за предване на разплащателните ведомости, 30 лв. такса и това е.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Назад към Търговско право