начало

Прокуратурата прати на съд актьора Димо Алексиев Прокуратурата прати на съд актьора Димо Алексиев

Условията за ползване над ЗЗП ли излиза, че са?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Условията за ползване над ЗЗП ли излиза, че са?

Мнениеот mrumenov » 07 Ное 2011, 18:18

Здравейте. Имам въпрос. Преди 2 седмици си купих мобилен телефон от магазин. Преди ден-два открих, че са ме излъгали с телефона - в сайта пише едни хардуерни характеристики на продукта, а те реално са други. Отидох да говоря с тях, те се съгласиха да го вземат обратно, но да ми върнат 90% от сумата, защото са изтекли 7-те дни, в които мога да го върна без проблеми. Когато се възпротивих, ми отговориха, че в условията си за ползване имат следното нещо:
Въпреки усилията, които полагаме, за да сме сигурни, че информацията на нашия сайт е точна, пълна и актуална, е възможно да има случаи, в които информацията за даден продукт да съдържа неточни или непълни данни, включително относно цената или наличността на продукта. Ние не даваме гаранция, че информацията на нашия сайт е без грешка, пълна и актуална. Запазваме си правото да поправяме грешки и/или да обновяваме съдържанието на нашия сайт по всяко време без уведомление.

По тази логика само с 3 реда, те могат да се противопоставят на член от закона за защита на потребителя. Иска ми се да подам жалба, но само до ден-два ще ми го приемат обратно с/у 90-те процента от сумата. Освен, че реално са ме излъгали, има още 2-3 неща, които нарушават според ЗЗП, но искам мнение дали си заслужава да я пускам тази мобла и има ли някакъв шанс да си получа цялата сума обратно?

P.S: Един час след посещението ми в офиса им, махнаха съответния продукт от сайта си. Все пак, помислих, че това ще стане и съм направил снимки.
mrumenov
Нов потребител

Назад към Търговско право