начало

Прокуратурата прати на съд актьора Димо Алексиев Прокуратурата прати на съд актьора Димо Алексиев

Неплатена фактура за изработка на предизборни материали!

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Неплатена фактура за изработка на предизборни материали!

Мнениеот kirildinov » 09 Ное 2011, 23:40

Здравейте,

Казвам се Кирил Динов и имам следния проблем. Преди 2 месеца, от познати, които са от гр. ********, бях нает да им изработя предизборни рекламни материали - логотип, плакати и флаери. Името на тяхната организация е ******, а партия носител им беше *********. Изработих каквото ми бяха възложили, подготвих проформа фактура адресирана до ****** и им я изпратих. Всичко беше наред, до момента в който трябваше да си получа парите. Става въпрос за сума от 1800лв, мина месец от издаване на фактурата, а плащане няма. Отначало председателя на предизборния им щаб в гр. ****** , отговаряше с това, че "днес" или "утре", ще стане ясна точната дата, на която ще се изплатят парите и така цял месец. Миналата седмица изпратих имейл до щаба на ****** в София и копие до председателя на партията г-н ********, на който отговориха, че даже не знаят, че има неизплатени пари. Отново имаше една седмица в чакане на отговор, кога ще изплатят парите. Днес, след четвъртият имейл за тази седмица и след телефонно обаждане, получих отговор, че те ангажимент към мен нямали, цитирам "били платили на печатницата за отпечатването им и втори път, нямало да плащат за същите плакати", т.е. нищо че фактурата за проектиране на материалите е адресирана до тях, аз няма да получа от дължимите пари за услугата. Опитах се да бъда любезен и културно им обясних, че проектиране и отпечатване на рекламни материали, са две съвсем различни неща. Обръщам се с надежда към Вас, че може да ми дадете някакъв съвет, как да процедирам в бъдеще и как да си търся правата. Надявам се, че има вратичка в закона за авторското право и подобен случай едва ли е първия, в който политическа партия проявява своеволие и чувство за безнаказаност. Предварително Ви благодаря за евентуалния отговор.

Поздрави
Кирил Динов
kirildinov
Нов потребител

Re: Неплатена фактура за изработка на предизборни материали!

Мнениеот rts » 10 Ное 2011, 14:48

Г-н Динов, горещо Ви препоръчвам да сключвате писмени договори с вашите Възложители. Но, за бога - не си ги правете сам, а ползвайте юрист. А за дължимите Ви пари направете консултация с адвокат, като му разкажете и покажете всичко, свързано с поръчката. Не искам да ви давам напразни надежди, но при някои обстоятелства (които адвокатът ще прецени дали са налице) е възможно и да осъдите Вашия длъжник.
rts
Активен потребител

Назад към Търговско право