начало

Прокуратурата прати на съд актьора Димо Алексиев Прокуратурата прати на съд актьора Димо Алексиев

преподписване на запис на заповед

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

преподписване на запис на заповед

Мнениеот petarv » 11 Ное 2011, 00:53

Здравийте,
Преди 3 години дадох пари на 1 човек като ми подписа запис на заповед. Не съм го съдил и срока на документа е изтекъл. Сега човека е съгласен да ми подпише нов документ като мисля да е договор за заем, защото искам датата за даването на парите да е от преди 3 години, като той се сагласява сега да ги върне след известно време. Имам такъв примерен договор и това което ме интересъва е как да оформя тази точка че е получил пари преди 3 години и поема ангажимент сега да ги върне след определен период от време.
Това го искам щото съм подавал даначни декларации дето съм написал че съм дал пари на еди кой си и да няма разминаване, а и не искам за тази година да излиза че съм дал пари на заем.
Благодаря предваритевлно!
petarv
Младши потребител

Re: преподписване на запис на заповед

Мнениеот sunshine_75 » 11 Ное 2011, 01:04

:roll: И какво искате в крайна сметка тук, в този форум??? Имате си примерен договор, и изисквания, действайте, оформяйте се ...
sunshine_75
Потребител

Мнениеот law_master » 11 Ное 2011, 02:01

Ами сложете една дата от преди 3 години и работата е ОК, освен ако не искате да заверявате договора нотариално. А за записа на заповед нищо не пречи да е издаден със сегашна дата - той се явява своеобразно обезпечение. Към договора една разписка от длъжника, че е получил парите, че после да не берете ядове. :wink:
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Мнениеот Ivailo5rov » 13 Ное 2011, 13:46

може да свърши работа и една декларация с признание, че се дължи сума в еди-какъв размер, получена на еди-коя си дата с допйлнение, че ще се изплати на еди-кой си падеж.
по принцип формата на документа е без значение. Да е видно, че са дадени пари, да е определен размерът и срокът за плащане.
Ivailo5rov
Активен потребител

Назад към Търговско право