начало

Прокуратурата прати на съд актьора Димо Алексиев Прокуратурата прати на съд актьора Димо Алексиев

Изискване на вземане

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Изискване на вземане

Мнениеот krysss » 22 Ное 2011, 15:27

Здравейте,
не знам дали раздела е правилен, но не намерих по-подходящо място да потърся съвет.
Значи проблема е следния...
...преди година и нещо жена ми участва в някаква игра (томбола) за някакви кулинарни награди.
В следствие, на което и изпращат 3-4 брошури с рецепти и призив да участва отново, тя пак участва и отново и изпращат книжки с рецепти и писмо, че книжките не са безплатни и дължи 10лв за всеки комплект. В случай, че не и трябват и не ги иска тя трябва да отиде в пощата и да им ги изпрати обратно. Но решаваме, че след като не сме искали да ни ги изпращат, няма да си правим труда да ги изпращаме обратно...
И сега година и нещо по-късно получаваме писмо, че задължението от 20 лв е прехвърлено на фирма за събиране на вземания и вече дължим 34лв. Това са 20лв. задължение + 10лв някаква такса + 3-4 лв лихви.
Искам да подчертая, че нямаме намерение да плащаме това задължение, поради простата причина, че не желаем да плащаме за нещо, което не сме поръчали а и не сме поели ангажимент да ги върнем, ако не ни трябва.
Моля да ми разясните какво следва от тук нататък, до къде може да стигна фирмата за събиране на вземания , при положение, че става въпрос за 20-30 лв. Сумата не е голяма, но въпросът е принципен.

Благодаря предварително на отзовалите се!
krysss
Нов потребител

Назад към Търговско право