начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Внос на стоки от Англия и Германия

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Внос на стоки от Англия и Германия

Мнениеот brainwave76 » 23 Фев 2015, 16:45

Здравейте! Смятам да регистрирам фирма по ДДС и да продавам стоки внесени от Англия и Германия през нея. От Германия ми отговориха, че ще ми приспадат ДДС-то, т.е. ще го дължа тук при продаден артикул. От Англия обаче ДДС-то е включено в цената и ми отговориха, че ще плащам стоката като физическо лице. Тези стоки при продажба как ще се осчетоводяват тук, ще дължа ли ДДС, при положение че вече съм го платил в Англия? А ако продам стоката в онлайн в чужбина, дължа ли пак нещо при единия и при другия случай? Как се осчетоводявят такива продажби?
ЕООД удачна форма на регистриране на фирма ли е в случая?
Мерси предварително :)
brainwave76
Нов потребител

Re: Внос на стоки от Англия и Германия

Мнениеот zmeyan » 23 Фев 2015, 18:00

За подобен тип търговско начинание най-добронамерено Ви съветвам да отделите известна сума за консултация със счетоводител и адвокат - второто не е задължително, но е препоръчително. За първото ... направо си наемете счетоводител... ще Вие е нужен често.
zmeyan
Потребител

Re: Внос на стоки от Англия и Германия

Мнениеот orhideq1985 » 26 Фев 2015, 00:34

как така ще плащате като физическо лице? защо искат това?
няма как да се осчетоводи ако е на вашето име и е платена от вашата сметка... а и как ще продадете нещо, което не е заприходено?
когато продавате вие си слагате надценката и си начислявате ДДС , което внасяте... има доста да се обяснява
ЕООД е удачно да
orhideq1985
Младши потребител

Назад към Търговско право