начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Отваряне на Брокерска къща (застраховане)

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отваряне на Брокерска къща (застраховане)

Мнениеот ivanoff1 » 11 Май 2015, 16:28

Здравейте на всички! :)

Това е моето първо мнение във форума, така че ще се постарая да не наруша някой неписан закон от форума, като ще се надявам за максимално коректен и честен съвет от Ваша страна. :)

От 4 години насам, работя като застрахователен агент към голяма застрахователна компания. Решил съм да направя брокерска къща и да стартирам собствен бизнес, защото осъзнавам, че не съм конкурентоспособен и не винаги успявам да предложа най-добрия вариант за клиента, тъй като съм обвързан с една единствена компания.

Въпросите са ми свързани по-скоро с легализирането на една такава брокерска къща, тъй като не съм запознат напълно със законите и възможностите в тази насока.

Някой знае ли какви условия трябва да бъдат спазени, за да работя като брокер? Какъв начален капитал ще ми бъде нужен за регистрации и т.н.?
ivanoff1
Нов потребител

Re: Отваряне на Брокерска къща (застраховане)

Мнениеот vaskovasko » 12 Май 2015, 20:13

Прочетете си от чл. 153 до чл.163 от Кодекса на застраховането. Препоръчвам да се консултирате с практикуващ юрист и Комисията по финансов надзор преди да правите каквото и да било.
vaskovasko
Потребител

Назад към Търговско право