начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Търся специалист по немско гражданско право-или европейско.

Търся специалист по немско гражданско право-или европейско.

Мнениеот rositsa1986 » 13 Окт 2007, 12:06

Моля ви, препоръчайте ми специалист по европейско или немско гражданско право. Става въпрос за бракоразводно дело, което се води в Германия. Брат ми е женен за германка, но е подала молба за развод и имаме нужда от адекватен съвет относно попечителство, издражка и т.н., а се оказва, че на практика не можем да се свържем с български юрист, който да ни консултира. Благодаря ви предварително!
rositsa1986
Нов потребител

Мнениеот prof_prof » 13 Окт 2007, 19:54

В кой град е женен брат Ви?
Изображение
QUOD TIBI FIERI NON VIS, ALTERI NE FACERIS
prof_prof
Потребител

Мнениеот rositsa1986 » 13 Окт 2007, 20:27

В Нюрнберг, но скоро ще се прибира за известно време в България, така че може да се свърже и с български адвокати.
rositsa1986
Нов потребител

Мнениеот gitch » 16 Окт 2007, 15:58

Нека брат Ви да се обърне към Anwaltskammer Nuernberg. Там да иска справочника на действащите към интересуващия го немски съд адвокати - избор може да се направи по много критерии, в т.ч. и адвокат говорещ български език (което значи българин) или по област на работа (европейско право, немско бракоразводно право и т.н.).

Нека брат Ви не храни големи надежди - ако не намери начин да си изтегли делото в България детето със сигурност ще бъде дадено на майката-германка (независимо от поведението й в брака), а брат Ви го очакват безброй искове за огромни издръжки не само за детето, но и за (бившата му немска) съпруга и то с години. За германките всичко е въпрос на много пари при развод, които те обикновено печелят от мъжете си, а когато мъжете им са чужденци е просто неописуемо.

Затова моя съвет е: ДЕЙСТВАЙТЕ БЪРЗО И ТО В ПОСОКА ДА СИ ИЗТЕГЛИТЕ ДЕЛАТА В БЪЛГАРИЯ. Иначе брат Ви не го очаква нищо добро. Наемете си и адвокат водещ международни разводи в България. Ще Ви е нужен.
gitch
Нов потребител

Мнениеот KonstantinRuskov » 16 Окт 2007, 21:26

Sdraveite,

ne sam saglasen s gornoto mnenie, neshtata ne stojat savsem taka... A i edno delo ne mozhe tolkova lesno da se istegli kam Balgarija :-))).
Neka da se predstavja. Imeto mi e Konstantin Ruskov i rabotja kato advokat sas sobstvena kantora v Leipzig i München. Prinzipno sam spezialisiran na grazhdansko i ikonomichesko pravo, a ne na semeino, no mozhe da Vi pomogna.
Ako imate zhelanie da se svarzhete s men, to mozhe da otvorite saita http://www.ruskov-law.eu. Tam shte namerite informazija sa men i mojata kantora, katkto i E-Mail, telefon i fax sa kontakt. Shte se radvam ako se obadite.
Mnogo uspehi

Konstantin Ruskov
KonstantinRuskov
Нов потребител

Назад към Право на ЕС