начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Подсъдни ли са на военен съд полицаите според новия ЗМВР

Дискусии и предложения по проекти за закони

Мнениеот sledovatel » 18 Яну 2007, 15:41

Мисля, че си прав курсанте и аз също. С някой условности, но в генералната линия си прав така е. И съображенията ти са много на място дадени. Че и обосновани на всичкото отгоре. Когато приеха новия НПК попитахме защо ние няма да посещаваме произшествията със служители на МВР както пише безусловно в НПК....отговора беше - че Румен Ненков така бил казал.....щом е при и по повод на службата компетентна била военна прокуратура. При останалите случаи - цивилната прокуратура и следствие съответно. И кашата се забърка още повече. Когато военната прокуратура води дело по този НПК срещу служители на МВР това ще е основание за обжалване на крайният акт - сгафена подсъдност... :roll: :roll: :roll:
sledovatel
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 18 Яну 2007, 23:10

Де факто това, което най ни тормози - разни безобразни жалби срещу нас именно при и по повод изпълнение на службата - това си остава при военна прокуратура. А това е най-честия случай. Пък там определено ни гледат отвисоко.
Gabi1
Потребител

Re: Относно г`усина с дините

Мнениеот gudio » 19 Яну 2007, 22:00

yugoslav написа:Айде, обади се ! :lol:

СъжЕлявам, че съм с А включилв Ъз тьема, ама ти, yugoslavЕ, немой ли знайш, чеима и такова опция - "лични саобштениа" на овой форум :?: :!: Я те тражим от ондака века да се конектнеш, ама ти - "йок, ничу !" Узми се у руке (руке беле църне очи...), имаме да тражимо, мораме да радимо (или както там му кажуват компатриоти твои :lol: ) "престацио по БАСУ" (некоректний срубский язик, молим да ма извините). Прочени си личните съобщения тук !!! Мораш да не зцаборавиш као ти йесте си "поемно лице" (ударението на "и") !!! :twisted:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот policai » 19 Яну 2007, 22:21

kursant_amvr написа:Дали пък, да не вземем да се върнем на темата ??
gudio написа:Абе, въпросът явно не е чисто теоретичен. Всъщност - плашите ли се, младежи и девойки, от военната прокуратура и военния съд ? Кой бихте предпочели (не дай, Боже) да ви разследва и съди, ако се стигне дотам ?

Ами да, аз като бъдещ служител се плаша.

:D Ха, здрасти! Ако някой е помислил, че съм се споминал - сгрешил е! 8)

Та, пак на въпроса и пак държа на моето си.....предпочитам да останем/както и се случи/ подсъдни на военна прокуратура. Не знам имате ли практически срещи с тази институция, но аз съм имал 10-тина, почти всички военни следователи и прокурори бяхя бивши полицаи, което ми позволи да съм максимално откровен по всички жалби с/у мен!
:roll: Хайде сега едно сравнение между инспекнората на МВР/излишна институция, където попадат парашутисти, некадърни да са истински полицаи/ и военна прокуратура, ето го:
Военните прокурори и следователи събират всички факти и обстоятелства и на тяхно основание решават има ли престъпление или нарушение!
Инспектората на МВР командирова служители, те викат съответния с/у когото има някаква анонимка и го питат: Абе, ти направи ли еди какво си? Отговор: Не!, понеже няма доказателства, свидетели и т.н. ония казват: Излез, помисли си и след 30 мин. ела тук и този път кажи истината, после отиваме заедно да пием по едно! :!:
:roll: та мисълта ми е по-добре правото в кристален вид при военна прокуратура, отколкото бозата при гражданската, наподобяваща инспектората на МВР 8) :twisted:
...полицай, наистина е призвание...
policai
Потребител

Мнениеот list » 22 Яну 2007, 13:48

Разкошно като аргументация. Само че следите ли практиката? Подобни аргументи изложих по няколко дела. Познайте реакцията - общи голословни твърдения в смисъл, че това не може да е волята на законодателя, а извън протокола - да го приемем означава да останем без работа - и са прави.
list
Младши потребител

Мнениеот kursant_amvr » 22 Яну 2007, 20:53

list,
не знам за другите, обаче аз определено не можах да Ви разбера много добре... :roll:

Бихте ли написал мнението си малко по-подробно ? :wink:
kursant_amvr
Потребител

Предишна

Назад към Обсъждане на законопроекти