начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

мога ли да съдя БАНКА?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: мога ли да съдя БАНКА?

Мнениеот exclusiveman » 09 Юли 2009, 23:45

Така,не знам откаде да започна....
Много време работех за други хора и им бъртях бизнеса и накрая реших и аз да навлезна в "малкия бизнес''.След 3 месечно обикаляне по банките разбрах че мога да получа кредит до 50 000 лв за стартиращ бизнес(беше края на 2007г).След като реших че ще се занимавам с рекламна дейност събрах нужните документи и кандидаствах за гореспоменатият кредит и за който ме одобриха след около 40-50 дни.Стези пари си наех офис и го обзаведох в европейски стил и модерно офис оборудване и си купих една машина свързана със сферата на рекламата и зачаках....Първите 2-3 месеца нямах никаква работа но след това работата ми потръгна с бързи темпове и реших да си купя апартамент на изплащане.Обиколих доста банки и ме одобриха само в Райфайзен и ми отпуснаха кредит от 100 000 евро за апартамента който го оцениха на 120 000 евро и аз го закупих със техния кредит и 20 000 евро мои спестявания(които ми бяха последните).Аз останах очарован от тях и реших да си разшира бизнеса и да си закупя още машини на стойност 60 000 лв и кандидаствах за кредит за бизнес оборудване в Райфайзен и ме одобриха за 43 000 лв с които закупих2 вместо 3 от предвидените машини.Дотогава си бях редовен платец за всичките си кредити и си останах такъв до края на 2008-ма година когато изведнъж след като настъпи финансовата криза бизнеса ми замря и спрях да си плащам кредитите.След като вече имах пресрочие от порядъка на около 30-40 дни отидох в двете банки при които имах кредити за да помислим как да излезнем от ситуацията и уж се споразумяхме да направим предоговаряне за да мога да си ги плащам и се прибрах спокоен вкъщи.След известно време отидох до Райфайзен да попитам кво стана с предоговарянето и те ми казаха че не можело да стане докато не им внеса една определена сума която взех назаем от приятели и я внесох и казаха че след няколко седмици ще ми се обадят да преподпишем договорите и всичко да е наред.Минаха 2 месеца и и през цялото време бях тормозен от техни служители да си погася вноските,на които им обяснявах че в момента нямам възможност и чакам да преподпишем договор както сме се разбрали с техните служители в съответния им клон в града.Накрая вместо договори получих изпълнителен лист от съдия изпълнител че искат да ми вземат апартамента и машините...Кажете ми какво мога да направя според вас в този случай защото тотално съм пре***н от Райфайзен Банк???Очаквам съвети и дали мога да го осъдя или не???
exclusiveman
Нов потребител

Предишна

Назад към Ипотека