начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Обжалване на наказателно постановление

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Обжалване на наказателно постановление

Мнениеот idalgo » 18 Мар 2009, 10:08

Парадоксът с Аспарухов мост е огромен. Разрешена скорост от 50 км/ч, а реален поток със средна скорост от 80 км/ч. Когато има проверяващи и водачите смъкнат на 50 км/ч се образува огромна колона и затлачване на движението много под 50 км/ч. Така е зашото Аспарухов мост е единственото съоръжение което свързва двете части на града. Играе роля и на централна улица и на околовръстен път. Обикновено разстояния които са на 3-4 километра едно от друго от двете части на града се свързват чрез Аспарухов мост в маршрути от 15-16 километра с време на преминаване от половин час. Отдавна е крещяща нуждата от втори мост свързващ крайбрежната част на града. Парадокса разбира се не е само единствения мост, но и тесните улици, ставащи все по тесни след извършване на новото строителство през последните години и огромната армия от коли в централната част на града задръстили всички улици и малкото места за паркиране. Според мен държавата най-напред трябва да хармонизира живота на своите граждани и след това да изгражда разумни закони, които да регулират живота, а не да го правят едно малко безумие.
idalgo
Нов потребител

Мнениеот idalgo » 18 Мар 2009, 14:17

Не бих искал да прекалявам - все пак това е правен форум - но не мога да се въздържа да отбележа пълната неадекватност в политиката по изграждане на пътища между отделните квартали. В повечето случаи с по едно платно в посока - протяжни задръствания, въпреки че все още няма застрояване около тези пътища и могат да се разширят до необходимите размери за облегчаване на проблема с трафика.
Около основните пътни артерии с по две платна в една посока, също напоследък се изградиха строежи които правят невъзможно жизнено важното разширение на тези магистрали. Варна просто страда от липса на далновиден подход в изграждането на градската инфраструктура и не виждам в скоро време да се оправи все по-задълбочаващия се проблем с трафика.
idalgo
Нов потребител

Мнениеот bobi-12 » 18 Мар 2009, 14:33

A kакво ще кажете по повод тази жалба ;Моля да приемете ,че не следва да бъде отменена заповедта на Директора а само постановената с нея административна мярка.Как може да се възприеме и тълкува това.Става въпрос за писмена грешка или ......
bobi-12
Младши потребител

Мнениеот bobi-12 » 21 Мар 2009, 12:33

Какво значи самонадеяност ,нима ВАС няма да обърне внимание на така написаната касацинна жалба от този юрист.
bobi-12
Младши потребител

Мнениеот idalgo » 26 Мар 2009, 12:55

Извинявам се, но отново искам да попитам в какве нормативни документи е записано, че ограничението на скоростта върху Аспарухов мост е 50, а не 80км/ч
Например на Google Earth тази отсечка от пътя е отбелязана с оранжево, като част от магистрала Черно море. Приема се като част от магистралата където ограничението е 80 км/ч.
idalgo
Нов потребител

Мнениеот nikodim77 » 26 Апр 2009, 03:09

Задравейте, term70
Ще си позволя да изложа и моето виждане по поставената от вас тема.
Тъкмо щях да започна с първото, което ми хрумна а именно, че непознаването на закона ( в случая наредбата) не оправдава нарушителя и рекох да по прочета туй онуй и веднага се поправям.
Да мисля, че при обжалване на НП то ще отпадне но само в случай, че на нарушителя (какъвто се явява готвача) не муе била предоставена длъжностна характеристика или какъвто и да е друг документ упълномощаващ го да води дневника визиран в чл.37, ал.2 от наредба №7 ,която Вие цитирате в питането си, което е задължение на ръководителя на предприятието (фирмата), в която готвача упражнява свойте задължения. Тук ще добавя, че на предстоящето дело по обжалване на НП бихте могли да представите работодателя на готвача в качеството на свидетел, като преди това го убедите, че няма от какво да се притеснява, и че в съда никой няма да му търси отговорност за допуснатото и от него нарушение.
Бих желал да добавя и още: Потърсете внимаелно какви процесуални нарушения са допуснати при съставянето на акта за установяване на нарушението – обект на НП. (не вярвам да няма такива) освен това запознавайки се с материалите, които биха ми помогнали да напиша настоящето аз не открих въпросната наредба №7/ДВ бр.40/2000г.,
И за това не мога да бъда по-конкретен но ще си позволя още един съвет. Проверете дали цитираната от вас наредба №7/ДВ бр.40/2000г не е отменена на по-късен етап с друга такава или друг нормативен документ и ако се окаже така, и акта въз основа, на който е издадено НП се е основавал на наредба №7/ДВ бр.40/2000г. а е съставен след годината на отмяна, то той е напълно незаконосъобразен и в грубо нарушение на закона, и всеки уважаваш себе си съд следва да отмени това абсурдно НП. Да не забравяме, че наказващия орган също е длъжен преди издаване на НП да провери законосъобразността на и обстоятелствата по съставяне на акта въз основа, на който е издал НП. (а това май го правят през пръсти) Но все пак дори и да не е отменена мисля, че е достатъчен аргумента, който Ви изложих по-горе свързан със запознаване на готвача със задължението по смисъла на чл.37, ал.2 от тази наредба №7.
Давайте смело в обжалване на НП. Ще се радвм ако съм бил полезен.
Все пак вижте и др. мнения по въпроса защото аз не съм юрист по образование.
nikodim77
Активен потребител

Мнениеот parad0x » 27 Апр 2009, 13:13

Здравейте,

незнам дали това е правилното място но понеже виждам отговори от вчера и линка на темата е на първо място в google реших да попитам тук. Имам проблем и в момента размишлявам дали да обжалвам издадено ми НП или не. Но това е по-спешно за да знам какво да правя, интересува ме 7 дневния срок за подаване на жалбата срещу НП какъв е, в календарни или работни дни и ако е в календарни важи ли правилото за официалните празници, когато с признава първия работен ден след тях? Понеже това ми е по-спешно няма да пиша подробностите по случая и в зависимост от отговора ще ги вмъкна като edit по-късно. Предварително благодаря за помощта!
parad0x
Нов потребител

Мнениеот fani_i » 27 Апр 2009, 17:55

Срокът е 7 календарни дни. Тече от деня, следващ връчването на НП, изтича на седмия ден - до края на работното време на КАТ или по пощата (клеймо от същата дата) ще трябва да внесете жалбата си в КАТ, служебно я изпращат на съда.
Ако срокът изтича в неприсъствен ден, брои се първият работен ден след него, т.е. това Ви е последна възможност да го спазите.
fani_i
Потребител

Мнениеот parad0x » 28 Апр 2009, 11:19

fani_i написа: Ако срокът изтича в неприсъствен ден, брои се първият работен ден след него, т.е. това Ви е последна възможност да го спазите.

Много благодаря fani_i точно това исках да знам, дали имам като възможност първия работен (присъствен) ден след почивни дни и официални празници.
parad0x
Нов потребител

Мнениеот idalgo » 12 Май 2009, 19:36

Не виждам никаква справедливост в това да оставам два месеца без кола - считайте безработен - заради това че са ме заснели веднъж да минавам през Аспарухов мост с 90 км/ч, при положение че за 30 години не съм причинил нито едно пътно произшествие. Всеки ден карам по Аспарухов мост и поне половината шофьори редовно превишават тази скорост. С 50 км в час не се движат дори градските автобуси. Живеем в страна на абсурдите.
idalgo
Нов потребител

Мнениеот fani_i » 12 Май 2009, 22:44

Точно защото никой не вижда справедливост в спазването на елементарни правила, които при това не изискват никакво усилие, миналата нощ щях да си остана на магистрала Хемус заради захвърлена на платното стара гума, но се разминах с малко (поне засега установените) повреди на колата.
На бензиностанцията разбрах, че и други преди мен са спирали да си оглеждат колите по същата причина, но можеше да стане и страшно меле от нищото.
Така щяхте да ми липсвате всички тук :(
fani_i
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 13 Май 2009, 09:27

idalgo каза:
Всеки ден карам по Аспарухов мост и поне половината шофьори редовно превишават тази скорост. С 50 км в час не се движат дори градските автобуси. Живеем в страна на абсурдите

Ето в това ни е проблема! Защото страната на абсурдите я създаваме ние самите с масовата си безотговорност. Някой от нас е поставил някакъв идиотски знак, превръщайки го в закон, друг седнал да разсъждава дали знака не е идиотски и го нарушава, вместо да се постарае знака да бъде сменен с адекватен на обстановката. Така се прави в правовата държава! Ако нещо не ти харесва в законите - атакуваш го по законния ред! Така се върви напред...
Прочее, лично аз, при цялото си уважение към правилата, едва ли бих карал с 90 на Аспаруховия мост! Та аз не бих могъл да я удържа колата с такава скорост на този прав и равен пътен участък. :)
plamen_penev
Активен потребител

Предишна

Назад към Административно право