начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Обжалване на изпълнено наказателно постановление

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обжалване на изпълнено наказателно постановление

Мнениеот A.Pato » 14 Апр 2010, 14:43

Колеги, според Вас какъв би бил правният ефект и има ли смисъл да се обжалва наказателно постановление на КАТ, с което е наложена глоба и отнемане на точки, като глобата е платена, получен е нов талон с намален брой точки, но по самото наказателно постановление не са изтекли седемте дни за обжалване, считано от датата на връчване.
A.Pato
Потребител

Re: Обжалване на изпълнено наказателно постановление

Мнениеот Гост. » 14 Апр 2010, 15:45

Заличих съдържанието на поста си, че нещо размислих.
Дайте повече фактология- в срок за обжалване ли сте или е изтекъл?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот A.Pato » 14 Апр 2010, 16:03

В срок за обжалване е все още. Днес е връчено и днес е платена глобата от една моя позната. Като разбрах какво е направила, веднага я нахоках, разбира се, защото съм почти убеден, че ще падне НП (превишена скорост, отчетена с радар ТР-4, от т.нар. "нарисувани" дела е). Та ми стана интересно, ако взема че обжалвам в 7-дневния срок, евентуално съдът отмени НП, имам ли иск срещу КАТ да речем за неоснователно обогатяване и изобщо дали е възможно да се обжалва по съдебен ред НП, след като е изпълнено наказанието. И изобщо как може от КАТ да приемат изпълнение, преди да е влязло в сила ... никога не съм се замислял подобен казус как би завършил, а ето че ми дойде на главата :)

А постът, който сте заличили, не го видях за съжаление. Някакво становище ли изразихте, любопитно ми е за всякакви мнения?
A.Pato
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 14 Апр 2010, 16:03

Aз също имах такъв случай.Момчето си беше платило глобата веднага , но обжалвахме НП и РС го отмени.Глобата не си я искахме защото беше минимална и не си струваше усилията , но НП задължително трябваше да го съборим , защото след това съдихме застрахователите.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 14 Апр 2010, 16:13

Подкрепям колегите, след като сега ви прочетох втория пост.
Успех!

п.п. заличих друга хипотеза- приех, че е влязло в сила... и си разсъждавах по този въпрос.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот A.Pato » 14 Апр 2010, 16:13

Благодаря Ви, колеги за бързите (и положителни :) ) отговори!!
A.Pato
Потребител

Назад към Административно право