начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

дубликат на оригинал на акт за раждане

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

дубликат на оригинал на акт за раждане

Мнениеот drkmm » 22 Яну 2012, 01:58

Здравейте, не знам дали публикувам тази тема на правилното място, ако не е така, моля за извинение! От половин година живея със съпруга си в чужбина. Подготвям документи за започване на работа - по професия съм лекар. Един от документите е дубликат на оригинал на акт за раждане. Във ваш форум прочетох, че е възможно да се подаде заявление и в общината по местоживеене, също така открих и описана такава административна услуга в брошура за стандартизирани административни услуги на Министерството на държавната администрация. Служителката на гише 101 в община Триадица катергорично отрече, че е възможно извършването на подобна услуга, освен в общината по месторождение. Бихте ли ме посъветвали какво да направя в този случай?
drkmm
Нов потребител

Re: дубликат на оригинал на акт за раждане

Мнениеот Гост. » 22 Яну 2012, 08:31

Да подадете молба в общината по месторождение, където се съхраняват регистрите на населението на общината, вкл. и актовете за раждане( актът за раждане се съставя там, където е станало събитието, ерго- където сте родена), от които ще се направи извадка и ще ви бъде издаден дубликат на удостоверението за раждане.

Ако ви е невъзможно лично- вашите родители, или деца, могат да се снабдят с него и без упълномощаване.
Ако нямате такива- пълномощник.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот drkmm » 23 Яну 2012, 00:46

От отговора Ви разбирам, че по никакъв начин не може да бъде издаден такъв документ, освен от общината по месторождение и подаване на заявление от общината по местоживеене не е възможно. Благодаря за бързия отговор!
drkmm
Нов потребител

Мнениеот drkmm » 23 Яну 2012, 19:55

Все пак има възможност за получаване на дубликат от акт за раждане, от общината по постоянен адрес - това е отговора на г-жа Мирчева, началник на отдел"Администрация" - община Триадица. Пускам тази информация в полза на други неориентирани като мен :)
"Можем да изискаме дубликат от Акта Ви за раждане от Бургас, ако сте наш постоянен жител. Необходимо е да напишете заявление до съответния район на гр. Бургас, където е съставен Акта Ви за раждане, както и да приложите към него квитанция за платена такса или да преведете по сметка таксата за услугата. В заявлението впишете точните си имена , дата на раждане, телефон за контакт и това, че документът Ви е необходим за чужбина /ако правилно съм разбрала/. Наш ангажимент е да изпратим служебно искането Ви и да Ви информираме, когато документът пристигне обратно"
drkmm
Нов потребител

Назад към Административно право