начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Акт на КАТ за изтекъл акт?

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Акт на КАТ за изтекъл акт?

Мнениеот ivzhekov » 19 Мар 2013, 04:30

Здравейте, проблемът е следният: имам акт съставен на ..06.2012, връчено постановление на ..10.2012, подадена жалба до РС чрез нач. на РУ в срок, минало дело на първа инстанция, пусната кас. жалба до АС и сега чакам решението на АС. Та на въпроса: спира ме днес патрул на КАТ и след всичкото чудене какво да пишем, решихме да пишем акт затова, че онзи акт от 06/2012 е изтекъл. Така това ми е ясно, но нали аз съм с нак. постановление, което е обжалвано в срок как трябва да процедирам в този случай,, питам ги аз, ами да съм ходил всеки месец да си подпечатъм акта.
На нак. постановление не пише, че важи 1 месец а срок за обжалване 7дни, който е спазен и си текът законовите съдебни срокове и процедури и това означава ли, че ако реша да платя постановлението в последният ден от тези 7 дни, то във всеки един момент от тях могат да ми пишат акт, защото нали акта вече е изтекъл. Дайте някъкво мнение. Между другото преди това са ме спирали и други патрули и съм нямал проблем с това.
ivzhekov
Нов потребител

Re: Акт на КАТ за изтекъл акт?

Мнениеот tapov26 » 19 Мар 2013, 11:59

Ами попринцип трябва да се ходи да ти слагат дата до кога ти е валидно НП-то, защото когато те спрат те незнаят дали си пуснал жалба или не.
tapov26
Младши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 19 Мар 2013, 13:28

Нещо не е така.
Като депозирахте жалба с/у НП не ви ли върнаха срещу подпис СУМПС-а? :roll: ( ако става въпрос за нарушение по ЗДвП, де)
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот ivzhekov » 19 Мар 2013, 15:16

Аз жалбата съм я пуснал по пощата с обратна разписка, защото става въпрос за друг град, а СУМПС си е в мен, просто синият контролен талон е в КАТ, но него го замества акта, а въз основа на акта издават нак. постановление. И въпросът ми е следният: след като издадат това нак. постановление, акта не спира ли вече да играе роля в цялата картинка.
ivzhekov
Нов потребител

Мнениеот Pause » 19 Мар 2013, 15:26

За друг път да знаете полицаят е нормален човек на работа. Той няма нищо против вас. Не ви познава и едва ли ще ви запомни. Срещата с него може да е събитие за вас, но за него вие не сте нещо особено, аедин от многото. Ако му направите впечатление, то ще е с лошо, а не с добро. Затова, когато ви спре полицай не се притеснявайте, изпълнявайте каквото ви каже; усмихвайте се. Все пак, демонстрирайтезнанията по право и не му позволявайте да превишава правомощията си.Ако въз основа на този акт ви се издаде НП ,го обжалвайте понеже рискувате два пъти да ви накажат за едно и също нещо. :lol:
Аватар
Pause
Активен потребител

Назад към Административно право