начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Акт за административно нарушение-НП?

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Акт за административно нарушение-НП?

Мнениеот filipmoritz » 18 Сеп 2013, 20:29

Имам акт за много дребна кражба.Става въпрос за максимум 6лв. не е умишлена ,просто забравих продукта в мен,но така и не ми повярваха..Няма значение, виновен съм си, да съм мислил..Та това се случи края на май месец,от тогава не ми е идвало наказателно постановление..Трябва ли да ходя да си го търся някъде,искам да го платя преди да е станало още по-зле..Да не би да е издадено ,но да не са ме потърсили,по пощата ли да го чакам или от полицай?..Къде трябва да отида...и също така това нарушение отбелязва ли ми се някъде в досието или свидетелството за съдимост например?
filipmoritz
Нов потребител

Re: Акт за административно нарушение-НП?

Мнениеот slavov69 » 24 Сеп 2013, 16:56

От кой орган е издаден акта? Няма нужда да ходите никъде, ако не сте призовани надлежно. По принцип органа трябва да ви изпрати НП, което не се отбелязва в свидетелството за съдимост.
slavov69
Нов потребител

Мнениеот rakiasunrise » 24 Сеп 2013, 17:26

Все по някое време ще Ви потърсят за връчване на наказателно постановление. Не се правете на ударен, а отидете. Много е вероятно между датите на АУАН и на ИП да се окаже, че има повече от 6 месеца ралика. Ако е така, ще падне веднага в съда на процесуално основание.
rakiasunrise
Младши потребител

Мнениеот filipmoritz » 26 Сеп 2013, 23:20

Съставен е от МВР..Аз няма да се скатавам,но никой не ме е търсил...
filipmoritz
Нов потребител

Назад към Административно право