начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

акт за блъснато куче

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: акт за блъснато куче

Мнениеот Гост. » 08 Окт 2009, 09:49

:roll: :lol: Ако не бе смешно, щеше да е жалко... за клона.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот andy70 » 08 Окт 2009, 10:21

plamen_penev написа:
poli_g каза:
но защо адвокатите не сме съзряли тази пробойна в нормата? Как си обяснявате Вие лично този факт?

Железен аргумент, а! Както казва един мой приятел - да ти имам самочувствието :lol:
И аз мисля, kirilvm, че не трябва да се дава АУАН-а да се презаверява. Каквото и да разправя poli_g, срокът за издаване на НП си е един месец, ако няма някакви сериозни причини този срок да бъде удължаван. В действителност 6 месечния срок е по-скоро давностен... Неиздаването на НП в едномесечен срок си представлява мълчалив отказ и, доколкото мълчаливият отказ е недопустим, се атакува в съда по АПК. Нека там полицаите представят защитими причини да не спазят срока и да преподпишат АУАН-а, ако съдът ги приеме за основателни... Другото са алабалистики и не бива да се съгласяваме с тях при условията на една ПРАВОВА ДЪРЖАВА. Освен ако не ни допада да ни правят на маймуни, разбира се.

Тук работата е много зле...
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот analizatora » 08 Окт 2009, 10:29

Пенев, добре, че си ти да се разсъня с твоите пикантерии.Голяма екзотика си, що не се пробаш в художествената литература, намирам известни допирни точки между теб и Гришам, особено в дежурния ти лаф "правова държава".
analizatora
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 08 Окт 2009, 14:28

Враговете на ПРАВОВАТА ДЪРЖАВА са много у нас... За съжаление много от тях са юристи, записали право за да могат да заобикалят Законите, а някои са и по върховете на съдебната система. Рабирам, че такива хора се дразнят като им навират Конституцията в очите.
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 08 Окт 2009, 15:19

:lol: :lol: А-ха, със силови методи ще създавате ПРАВОВА ДЪРЖАВА.
То, ако ставаше с навиране на разни книжки в очите( защо там, вие си знаете, но дано не осакатявате хората)- нямаше да остане неграмотен човек на планетата.
Все пак- ...И нека правото бъде с Вас... :D
Гост.
Старши потребител

Мнениеот analizatora » 08 Окт 2009, 15:44

Пенев, не всеки който плещи небивалици и тук, там пробутва фразата "правова държава", е юрист и ти си живо доказателство за това.Не става, само с помпозни фрази, трябва и акъл, и още нещо.
analizatora
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 08 Окт 2009, 15:48

А-ха, със силови методи ще създавате ПРАВОВА ДЪРЖАВА.

Това, poli_g, приятелко, от къде ти дойде на акъла? А уж си юрист с богат опит по съдебните зали (или поне така твърдиш)! Не мога да повярвам, че дори и на теб не ти е ясно, че ПРАВОВА ДЪРЖАВА може да се създаде само ПРАВОВИ СРЕДСТВА! Обратното е като да правиш телешки стек с пилешко...
Прочее, не знам дали можеш да го схванеш, но ако не успеем да превърнем държавата си в правова ще дойде време, когато в действие ще влязат калачниците... а в една гражданска война не умират само "лошите"... даже е обратното! А това вече се е случвало...
Не ме разсмивайте analizatora, почитаеми! Аз съм физик, а не юрист и това всеки тук го знае :lol:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 08 Окт 2009, 16:16

plamen_penev написа:..... Рабирам, че такива хора се дразнят като им навират Конституцията в очите.

:roll: Ако автора и сам не се разбира, нямам вина за личните му проблеми с вербалния изказ.

Пенев, бихте ли ми посочили линк към този точно пост, моля. 8)
... с богат опит по съдебните зали (или поне така твърдиш)!

Не за друго, но не мога да се позная...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 08 Окт 2009, 17:22

Имам проблеми с вербалния изказ. :lol:
plamen_penev
Активен потребител

Предишна

Назад към Административно право