начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Изтекъл документ за самоличност преди 25 години

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Изтекъл документ за самоличност преди 25 години

Мнениеот dimiteto » 30 Апр 2009, 22:40

Здравейте, случаят е следния:
Брата на баба ми няма никакъв документ за самоличност (същият е изтекъл преди 25 г. и човека въобще не го е подменял). За това разбрахме съвсем скоро и се заехме да му вадиме лична карта за да може да получава поне социална пенсия. Въпроса ми е дали човека, ще има някакви проблеми при издаването на лична карта, освен предвидената глоба? Достатъчно ли е към заявлението да се приложат само стария паспорт и акта за раждане? Сега човека живее на различен адрес от посочения в стария паспорт.
Благодаря ви предварително.
dimiteto
Младши потребител

Re: Изтекъл документ за самоличност преди 25 години

Мнениеот Гост. » 02 Май 2009, 18:47

Симпатяга. Ей, на това казвам принципен човек. :lol:
Подминавам въпроса, как не е уловен този момент по-рано и отговарям, че според мен не би трябвало да имате други проблеми.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот dimiteto » 02 Май 2009, 22:23

Разбрахме го когато си счупи крак и трябваше да лежи в болница. До тогава все казваше, че е добре, има пари и от ништо не се оплаква :roll:
dimiteto
Младши потребител

Мнениеот dimiteto » 05 Май 2009, 12:39

doc03 написа:Само че ако иска да си смени постоянния адрес с нов, от група "ДС" при РУ-МВР (паспортното де) ще му искат бланката с постоянен адрес, заявен в общината, а в общината ще му искат документ от МВР, че е той и пак обратно. Ама това е в София. Ако човекът не живее в София - няма грижи. Най-вероятно и глоба няма да има.

В стария паспорт е посочен един адрес, а той сега живее на друг постоянен адрес. Та и аз се чудех, дали първо не трябва да се мине през общината (района) или направо в заявлението за лична карта да пишеме новият адрес и да отиваме в паспортното. Човека иначе си е от София.
П.С. А в общината (района) какъв е реда за промяна на адреса и какви документи ще ни трябват?
Благодаря ви.
dimiteto
Младши потребител

Мнениеот Inspector_MBP » 05 Май 2009, 12:41

doc03 написа:Само че ако иска да си смени постоянния адрес с нов, от група "ДС" при РУ-МВР (паспортното де)

Хаха, doc03 изписвай я авбревиатурата "БДС" - Български документи за самоличност, че с това "ДС" - ей сега ще наскочат, разни ми ти вестникари, разбрали-недоразбрали да раздават анатеми. :lol: :lol:
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Аватар
Inspector_MBP
Потребител

Назад към Административно право