начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

международно свидетелство за управление на МПС

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

международно свидетелство за управление на МПС

Мнениеот vega » 07 Дек 2009, 11:36

Здравейте!
Знае ли някой къде мога да открия приложения №6 и №7 към Конвенцията за движението по пътищата.
Нямам представа за коя конвенция става въпрос - тази от 1968 /Виенската/, или тази от 1949г.
Просто в ЗДП, чл.161 е наречена "Конвенцията за движение по пътищата". Виенската конвенция е "Конвенция за пътното движение". Във всички случаи обаче, не мога да ги издиря - нито конвенциите, нито приложенията.
Всъщност ме интересува дали с международно свидетелство за управление на МПС, издадено от Иран, на което пише "Конвенция за движение по пътищата от 1949г." може да се управлява МПС у нас.
Знам, че най-вероятно - може. Все пак, обаче искам да се уверя и да се запозная с въпросните конвенции и приложения.
В КАТ нищо не знаят. Служителите спорят едни с други. Един вика-може, друг вика - само с националното може, с международно - не. Изобщо очевидно цари безхаберие.
Моля, ако някой знае на какъв адрес да открия въпросните нормативни актове, ще съм благодарна.
vega
Потребител

Re: международно свидетелство за управление на МПС

Мнениеот hristo2834 » 08 Дек 2009, 17:22

Ами вие вече си отговорихте на този въпрос. Щом в КАТ не знаят, за какво ви е на вас да знаете, те ще ви санкционират не вие тях. Изчакайте да видите дали ще съставят акт за това и дали после ще излезе НП, и тогава ще мислите, друг е въпроса ако глобата е под обжалваемия минимум.
Друг е въпроса как ще го накарат да си плати глобата, доколкото знам глобите на чужди граждани по ЗДП са несъбираеми.
hristo2834
Потребител

Назад към Административно право