начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

моля ви, помогнете ми...

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

моля ви, помогнете ми...

Мнениеот babi4ka » 24 Авг 2010, 15:52

Преди два месеца ми взеха книжката за правоуправление и днес срока изтече. Ходих в КАТ и с ужас установих, че съм имал натрупани глоби за 820 лв - не са за някакви големи нарушения - колани, летни гуми вместо зимни и др. от този род. Естествено, нямам пари да ги внеса, а в същото време съм таксиметров шофьор. Семейството ми тегли заем за да изплатим колата, която купих, за да работя. Кажете ми какво да правя, изключено е да намеря толкова пари, а като не работя - още по-зле! Помоооооощ.....
babi4ka
Младши потребител

Re: моля ви, помогнете ми...

Мнениеот Julyan » 24 Авг 2010, 16:00

Викай неволята, какво друго!
Кой е "бабичката"- вие, колата или друг някой?
Julyan
Потребител

Мнениеот babi4ka » 24 Авг 2010, 16:10

Да си призная, "бабичката" съм аз, майката на нарушителя. И още нещо, цял ден викам неволята, викам приятели, роднини, но .....няма. Между другото - не съм бабичка, въпреки, че съм на 62, но на шега си сложих такъв ник. Все пак, моля ви, измислете нещо, нали сте млади и учени, а сега сте и по-бързомислещи :D
babi4ka
Младши потребител

Мнениеот Julyan » 24 Авг 2010, 16:24

Извинете, г-жо, не желая да Ви засегна, но в приказката за неволята бащата оставил баш синковците си да я повикат... 8)

Между впрочем летни гуми зимно време на кола, особено пък такси, е опасно не само за водача...Уж на глед едно такова, дребно нарушение, но до какви последици води... да не ни е работа...
Julyan
Потребител

Мнениеот babi4ka » 24 Авг 2010, 16:51

Точно така оставих сина си да вика неволята сам преди три години, и ето резултата - не, че искам да се оправдавам. А за летните гуми през зимата аз също знам, близо 30 години не съм слизала от кола, и не съм имала и един акт за нарушение, но - децата не винаги искат да приличат на родителите си-визирам само себе си. Благодаря Ви за гоговността да ми помогнете, въпреки, че не успяхте, но аз бях на 99,99 % сигурна, че никой не може да ми помогне-на чудеса не разчитам.
babi4ka
Младши потребител

Мнениеот analizatora » 24 Авг 2010, 16:55

Ако някои от глобите ви са от преди 2 и повече години имате право да не ги плащате, тъй като наказанието не се изпълнява на осн.чл.82,ал.1,б."а" ЗАНН.Другите обаче ще трябва да си ги платите или да чакате и за тях да изтекат 2г.През това време обаче ще сте без шофьорска книжка.
analizatora
Потребител

Мнениеот Julyan » 24 Авг 2010, 17:03

Вихри си се и един такъв спор- дали годините са две или пет. :)
Банката ще му помогне, ако юристите не могат.
Julyan
Потребител

Мнениеот nikodim77 » 24 Авг 2010, 17:21

„летни гуми вместо зимни”

Може и да съм поизостанал малко - относно някоя поправка в закона или нова наредба, ама в закона не е ли посочен само размерът на грайфера на гумите? От кога глобяват за това дали си със зимни или летни гуми? :roll:
А за давноста и аз до днес мислех, че са 5 г. а един мой братовчет ме убеждаваше, че са 2 г.
nikodim77
Активен потребител

Мнениеот Julyan » 25 Авг 2010, 10:56

Вероятно е за управление на МПС с износени или разкъсани гуми.
Хората като купят едни "всесезонни" и ги търкалят с години, наистина всеки сезон.
Julyan
Потребител

Назад към Административно право