начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Придобиване на свидетелство за управление на МПС

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Придобиване на свидетелство за управление на МПС

Мнениеот zlatanoff » 28 Дек 2012, 12:46

Предистория : Адресната ми регистрация е във Свищов ; изкарвам курсове за шофьоркса книжка в София ; отивам в Свищов , за да си подам документите и от там ме уводомяват ,че понеже "за първи път придобивам свидетелство за управление на МПС" трябва да отида във Велико Търново , но иначе ако съм бил за подновяване , щели да ми приемат те документите .

Тъй като не съм юрист , искам да попитам :
1) Това което ме карат да върша, в кой правилник фигурира ?
2) Ако 1) не е изпълнено , то има ли някаква временна наредба ,която може да ме накара така да си губя времето ; може ли някои да ме упъти към нея.
3) В случай ,че 1) и 2) не са изпълнени , как мога да си потърся правата ?
4) Защо всички лелки в администрацията са толкова недружелюбни ?
zlatanoff
Нов потребител

Re: Придобиване на свидетелство за управление на МПС

Мнениеот iva_sh » 28 Дек 2012, 14:42

http://www.mvr.bg/NR/rdonlyres/A656386E ... 17_BLD.pdf
секторите "Пътна полиция" са към дирекцията на МВР, а не към Районното управление. Попълването на заявление по образец е свързано с обработка на биометрични данни.
iva_sh
Потребител

Мнениеот nk7702n » 28 Дек 2012, 23:56

zlatanoff написа:Предистория : Адресната ми регистрация е във Свищов ; изкарвам курсове за шофьоркса книжка в София ; отивам в Свищов , за да си подам документите и от там ме уводомяват ,че понеже "за първи път придобивам свидетелство за управление на МПС" трябва да отида във Велико Търново , но иначе ако съм бил за подновяване , щели да ми приемат те документите .

Тъй като не съм юрист , искам да попитам :
1) Това което ме карат да върша, в кой правилник фигурира ?
2) Ако 1) не е изпълнено , то има ли някаква временна наредба ,която може да ме накара така да си губя времето ; може ли някои да ме упъти към нея.
3) В случай ,че 1) и 2) не са изпълнени , как мога да си потърся правата ?
4) Защо всички лелки в администрацията са толкова недружелюбни ?

Колегата правилно Ви е насочила към тази Инструкция http://www.mvr.bg/NR/rdonlyres/A656386E ... 17_BLD.pdf. Аз ще добавя само, че конкретен отговор можете да откриете в чл.45 от нея.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 29 Дек 2012, 01:04

Изкарай си софийско жителство, става лесно. След това - книжката. И след това им изпрати по и-мейла много здраве.
Ако , изпълнявайки горната рецепта, се почувствуваш като маймунка, изпрати много здраве и на автора на въпросната
ИНСТРУКЦИЯ № ІЗ-417 ОТ 10 МАРТ 2010 Г. ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ТЕХНОЛОГИЯТА НА РАБОТА В СТРУКТУРИТЕ НА МВР ПРИ ИЗДАВАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ
.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 29 Дек 2012, 12:35

emilgrigorov написа:Изкарай си софийско жителство, става лесно. След това - книжката. И след това им изпрати по и-мейла много здраве.
Ако , изпълнявайки горната рецепта, се почувствуваш като маймунка, изпрати много здраве и на автора на въпросната
ИНСТРУКЦИЯ № ІЗ-417 ОТ 10 МАРТ 2010 Г. ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ТЕХНОЛОГИЯТА НА РАБОТА В СТРУКТУРИТЕ НА МВР ПРИ ИЗДАВАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ
.

:lol: Не,че искам да издребнявам, ама по- точно е не да си изкара софийско жителство, а да си смени постоянния адрес.Постващият говори за адресна регистрация / тоест за настоящ, а не за постоянен адрес/. Жителството го имаше преди години. Весели празници!
П.П. Иначе, напълно съм съгласна всички да сме много здрави! :P
nk7702n
Старши потребител

Назад към Административно право