начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Обжалване на НП (Наказателно Постановление)

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обжалване на НП (Наказателно Постановление)

Мнениеот mito_n1 » 30 Яну 2013, 17:27

Здравейте значи преди около половин година ме спряха с колата ми и ми писаха акт за това че съм без обезопасителен колан и спукан преден прозорец.В неделя си взех Наказателното постановление и глобите са ми
1.По чл.183,ал.3,т.7 - 200 лева
2.По чл.183,ал.4,т.7 - 50 лева

Реших да проверя в ЗДвП колко пари са съответните глоби и видях ,че По чл.183,ал.3,т.7 където те са ми писали 200лв. В ЗДвП пише 30 лева. Та затова искам да обжалвам ,някой може ли да ми каже какво точно трябва да направя и къде да отида.И ако трябва да напиша молба какво точно да напиша.Благодаря.
mito_n1
Нов потребител

Re: Обжалване на НП (Наказателно Постановление)

Мнениеот jorko_gt » 31 Яну 2013, 14:57

mito_n1 написа:Здравейте значи преди около половин година ме спряха с колата ми и ми писаха акт за това че съм без обезопасителен колан и спукан преден прозорец.В неделя си взех Наказателното постановление и глобите са ми
1.По чл.183,ал.3,т.7 - 200 лева
2.По чл.183,ал.4,т.7 - 50 лева

Реших да проверя в ЗДвП колко пари са съответните глоби и видях ,че По чл.183,ал.3,т.7 където те са ми писали 200лв. В ЗДвП пише 30 лева. Та затова искам да обжалвам ,някой може ли да ми каже какво точно трябва да направя и къде да отида.И ако трябва да напиша молба какво точно да напиша.Благодаря.

Подаваш жалба до съответният районен съд чрез съответния КАТ в 7 дневен срок от връчването на НП / как така си го взел в неделя ? / и в нея описваш ситуацията и искаш да ти се отмени НП общо взето ...
jorko_gt
Потребител

Назад към Административно право