начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Продажба на съсобственост.

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Продажба на съсобственост.

Мнениеот prangoff » 09 Ное 2008, 19:36

Здравейте. Имам въпрос свързан със следния казус:

Имаме налице урегулиран поземлен имот със законно построена четириетажна сграда в него. Собствеността на имота е разпределена между двама съсобственици като всеки от тях притежава по 1/2 ид.част. Доколкото знам по закон когато един от съсобствениците реши да продаде идеалната си част той трябва първо да я предложи на съсобственика на имота и ако той откаже да я закупи - тогава може да я предложи на трето лице. Въпросът ми е - може ли по съдебен ред да се обжалва евентуална продажба ако имотът не е предложен на съсобственика и ако да - колко време след такава продажба може да това да се случи?

Благодаря предварително на всички отзовали се.
prangoff
Нов потребител

Re: Продажба на съсобственост.

Мнениеот dimist » 09 Ное 2008, 20:17

Толкова ли е трудно да погледнеш Закона за собственоста, има го и на този сайт?
А иначе трудно ще се намери нотариус, който да изповяда сделка без да представите доказателство, че сте предложили имота на съсобственика си. А и да знаете, че цената на прехвърляне на собственоста не трябва да е по ниска от тая, на която евентуално сте го предложили на съсобственика, забравете за данъчните оценки.
Ако сделката си я движите сам, без адвокат, след това ще създадедете най вероятно работа за поне двама, така, че дерзайте.
dimist
Потребител

Назад към Съсобственост и делба