начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Принудителна Подялба на имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Принудителна Подялба на имот

Мнениеот mimisabeva » 05 Апр 2009, 20:57

Здравеите,имам много заплетен случаи.Майка ми почина и наследихме със сестра ми земеделска земя,която в последствие със средства мои и на съпруга ми вкарахме в регулация.Сестра ми се рзаведе и не си е вписала имотите които и баха върнати от развода(не плаща данъци).Нотариуса отказва да направи подялбата защото тя не ги е вписала.Искам да направя подялба между мен и сестра ми,но сестра ми никога не разполага с пари или няма такива,а когато аз ги дам тези пари тя не идва и не се явява пред нотариус ,а документацията е с срок и изгарят т.е изтича им срока.Мога ли аз по някакъв начин да я принудя тоест да направя принудителна подялба на този имот за да си ползвам аз моята половина(да си построя къща).
mimisabeva
Нов потребител

Re: Принудителна Подялба на имот

Мнениеот sunrise » 06 Апр 2009, 10:23

Винаги може да направите съдебна делба на имотите.
Само не разбрах,какви имоти са и връщани от развода? :roll:
sunrise
Активен потребител

Мнениеот punisher » 06 Апр 2009, 10:43

Да,можете.Колегата ви е насочил.
Но за имота нещо е неясно
Сестра ми се рзаведе и не си е вписала имотите които и баха върнати от развода(не плаща данъци)

Това е имот,който преминава по наследство върху вас и сестра ви.Само вие двете,ако разбира се няма други законни наследници,сте наследницина майка ви.Нейният развод няма нищо общо.
punisher
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 06 Апр 2009, 10:45

sunrise написа:Винаги може да направите съдебна делба на имотите.
Само не разбрах,какви имоти са и връщани от развода? :roll:

Както и какво общо имат те с имотите от наследството? :?
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот mimisabeva » 10 Апр 2009, 17:14

Имотите са два отделни като единия е наследствения,другия съпругаи и го връща при развода,и част от наследствения защото част от него е придобита с покупко продажба.Нотариуса ни върна да си впише тя имота в Съда за вписванията,и от там започват проблемите,тя не идва да ги впише,няма пари тн.При опита аз да ги впиша като си направих пълномощно,от там ме върнаха 3 пъти и накрая отказаха ва ми върнат документите като тя лично трябвала да ги вземе и подаде.Разходите ги плащам аз тя нехае.А от Съда за вписванията или съдията не ми обесниха защо ги връщат(при условие че питах).
mimisabeva
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 13 Апр 2009, 09:51

От обясненията Ви нищо не става ясно. Дайюте по-конкретно. Странно ми е , продажба на недвижим имот да не е вписана, това къде е ?
sunrise
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба