начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Искам съвет

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Искам съвет

Мнениеот mandi_80 » 02 Май 2009, 10:45

Понеже вече ми омръзна да ходя по адвокати без да ми дадат конкретен отговор реших да се допитам до някой от вас.Проблема е следния ,може би от 18 год. родителите ми се съдят със съседите и нищо.Навремето моите родители купуват апартамент тристаен,но предишните собсвеници са дали на съседите да ползват едната стая понеже техния е малък.След като купуваме апартамента искаме да си вземем стаята,но удряме на камък.И се почват едни дела,че и до днес.И не можем да ги изгоним от тази стая.Делата ги печелят те защото ни изкарват че сме с нередовни документи.Забравих да пиша че при закупуването на апартамента не се подписва кмета ,а заместник кмета,понеже тогава е имало избори и той се е разписвал.Моля за съвет как да постъпим ,че най -накрая да си вземем стаята?Има и други съседи които са закупили така апартаментите си,но нямат проблеми.Другото което искам да запитам е дали може да се продаде апартамента?Или да се прехварли ?Просто ми дайте съвет какво да правим.Последния адвокат е казал на родителите ми да се обърнат към председателя на ТКЗС понеже блока е към ТКЗС.Но не виждам какво може да помогне той.Благодаря предварително.
mandi_80
Нов потребител

Re: Искам съвет

Мнениеот finnan » 02 Май 2009, 13:18

Надали с един коментар ще Ви решим тук проблемите, които колеги, които са Ви консултирали с всичката необходима информация, не са могли.
Информацията, която давате е прилично количество, но няма кой знае колко полезност, без да използвате правни понятия (което е разбираемо, щото не сте юрист) не можем да вникнем в "картинката" и няма как да получите конкретен отговор, за това Ви трябва консултаця с адвокат/и, а не форум, някой трябва да погледне документите, колкото и да искаме да помагаме - тук даваме насоки, но Вашят случай звучи доста конкретен и необяснен достатъчно. Все пак няколко думи:

Ако за стаята, предмет на спора, има право на ползване - трудно ще си я получите, поне докато не почине или не се откаже от това право титулярът му, но проблемът е че сте купили нещо без специализирана помощ (от адвокат) и сте го купили с това право, ако е така, грешката ви трудно може да се поправи, но ето Ви един конкретен отговор - щом родителите Ви са собственици - могат да го продадат или да се разпоредят както искат с него, могат да го ипотекират дори (макар че са малко банкте, които ще ипотекират имот с право на ползване);
ако пък има наемни отношения, пак е трудно - трябва да се прекратят по някакъв начин, но също зависи от ситуацията.

успех Ви желая
finnan
Младши потребител

Re: Искам съвет

Мнениеот mandi_80 » 02 Май 2009, 14:00

Благодаря много
mandi_80
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба