начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Как да открия съсобственик ?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да открия съсобственик ?

Мнениеот moreofview » 12 Авг 2009, 11:21

Здравейте,

Мисля си че попаднах в омагьосан кръг ?
Как да открия съсобственик на имот ?
Наскоро баба ми ми дари имот в близко село до гр. Варна, имота е 1/3 идеални части от парцел в селото.
Единия съсобственик е починал преди 10-на години и доколкото ми е известно е оставил 2-ма наследници.
Немога а и незнам как да ги открия ?
Другия съсобственик също като мен не знае нищо а и не се интересува ...
Ходих в кметството и там нищо немогат да ми кажат? Немогат да ми издадат удостоверение за наследници защото несъм бил роднина ?
Знам само 3-те имена на починалия.
Какво да правя ?

Благодаря Ви предварително ;)
moreofview
Нов потребител

Re: Как да открия съсобственик ?

Мнениеот naughty » 12 Авг 2009, 11:38

Наемете частен детектив? :lol: :lol: те имат връзки тук таме
naughty
Потребител

Мнениеот ch3oh » 12 Авг 2009, 11:42

naughty написа:Наемете частен детектив? :lol: :lol: те имат връзки тук таме

По-евтино ще му излезе да предяви иск за делба.
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот moreofview » 12 Авг 2009, 11:54

ch3oh написа:
naughty написа:Наемете частен детектив? :lol: :lol: те имат връзки тук таме

По-евтино ще му излезе да предяви иск за делба.

Той имота разделен, какво ще ми помогне иск-а ?
moreofview
Нов потребител

Мнениеот ch3oh » 12 Авг 2009, 13:13

"Наскоро баба ми ми дари имот в близко село до гр. Варна, имота е 1/3 идеални части от парцел в селото.
Единия съсобственик е починал преди 10-на години и доколкото ми е известно е оставил 2-ма наследници. "

"Той имота разделен, какво ще ми помогне иск-а ?"

"Какво да правя ?" - каквото си решите!
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот p_dyan » 24 Авг 2009, 21:04

Не е разделен имота след като имате съсобственост. Ако просто си знаете кой докъде се простира, това не значи че имота е разделен.
Възможно е да се обърнете към лица които по служба имат достъп до есграон регистъра за да извади низходящите /син, дъщеря/.
Другия вариант е по описание от съседи да търсите адреси, телефони от телефонните указатели на БТК, от познати в мобилните оператори (ако евентуално лицата имат договор на свое име). Един като намерите и ще почне да се разплита дървото на наследниците.
p_dyan
Потребител

Мнениеот namakak » 24 Авг 2009, 21:25

Нас ни откриха заради спор между общината и един съсед на имота,като заинтересовани лица.За тупик уличка,за която имаше несъответстващи метри от нечий имот.Общината ни откри.Значи молба по собственост и представяте акта за някаквата си ви собственост и желанието ви за адресите на наследниците по имот на починалия на последен адрес на починалия.Предсавяте и ксерос копието на документа ви за собственост.Иначе в дело за делба,деловодителката също ще ви каже ,че съдът ще си ги изнамери.И в двата случая може да почерпите с идеите ни.Скоро ли ви интересува или в насрочване на дело след година?
Аватар
namakak
Потребител

Назад към Съсобственост и делба