начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Такси при доброволна делба

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Такси при доброволна делба

Мнениеот journey » 26 Юли 2010, 16:04

Здравейте, нуждая се от вашето мнение на професионалисти.
Родителите на съпруга ми починаха, като оставиха след себе си апартамет с данъчна оценка 31000лева и земеделски земи с данъчна оценка 4000лева. Преки наследници са той и брат му. Споразумяват се на доброволна делба. Съпругът ми отива при адвокат, който се заема с цялата процедура по изготвяне на договора, съветва какви скици и документи на имототе са необходими. За тази си дейност поисква хонорари+нотариални такси 1600 лева. Възможно ли за една доброволна делба да се поиска такава огромна сума ( според мен).За изваждането на скици на имотите са платени около 200 лева от съпруга ми, отделно от исканите 1600 лева.
След като почетох в Интернет за адвокатските хонорари и нотариалните такси, по никакъв начин не успях да получа тази сума.
Ще ви бъда много благодарна, ако ми кажете какви са в действителност таксите.
Благодаря предварително!
journey
Нов потребител

Re: Такси при доброволна делба

Мнениеот rover » 26 Юли 2010, 17:32

Вижте тогава чл. 1, както и чл. 6, т. 8, б. "в" от следната Наредба № 1 на ВАС за минималните адвокатски възнаграждения:

http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135488240

И не забравяйте, че цената за извършваната квалифицирана юридическа услуга е въпрос на свободно договаряне, а отношенията с Вашия адвокат се крепят на взаимно доверие! Няма смисъл да сте заедно, ако не си вярвате. Успех!
rover
Нов потребител

Re: Такси при доброволна делба

Мнениеот journey » 26 Юли 2010, 18:48

Благодаря Ви за отговора, точно от тази наредба и от тарифата за нотариалните такси си направих сметката. Грешката е, че не съм обърнала внимание на "минимални"...
journey
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба