начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Прилагане на чл.49 ал.2 от ЗН

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прилагане на чл.49 ал.2 от ЗН

Мнениеот kirile » 20 Фев 2011, 18:48

Има ли практика по прилагането на чл.49 ал.2 от закона за наследството ? Какви са шансовете ми за уважаване на искането ми по този член при делба на наследствен имот ? Двама наследници сме , като в момента съм подал установителен иск за този имот , че е наследствен ведно с обявяване НА акт на другия наследник за нищожен. При последваща делба на имота , може ли да се приложи чл.49 ал.2 от закона за наследството , като се приеме , че до произнасянето на съда по установителния иск , този наследник е укривал от мен наследствен имот , основавайки се на нищожен НА ?
kirile
Потребител

Re: Прилагане на чл.49 ал.2 от ЗН

Мнениеот emsainada » 27 Фев 2011, 11:49

Има практика вкл. постановление от 1964 година още . Но не му е тук мястото да ти я коментирам. Който търси - намира !
emsainada
Нов потребител

Re: Прилагане на чл.49 ал.2 от ЗН

Мнениеот kirile » 28 Фев 2011, 16:03

Благодаря Ви , че все пак се включихте по моя въпрос ! Естествено , че адвокатът ми ще потърси съдебна практика. Просто исках и Вашето мнение само с няколко думи - дали в моя случай този член е приложим , тоест може ли да се счита , че той е укривал от мен ?
kirile
Потребител

Назад към Съсобственост и делба