начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

проблем със съсобственост на къща

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

проблем със съсобственост на къща

Мнениеот ivelina_sf » 27 Юни 2011, 19:11

Здравейте, казуса е следния: Баба ми и брат и преди години си строят вила, като всички разходи за строежа си разделят по между си и съответно и къщата е разделена на две тя има 3 стаи , те 4.Проблема е ,че тя няма никакъв документ за имота, а те преди време са намерили начин и имат нотариален акт за къщата. Тъй като брата на баба ми е покойник, сега наследниците му твърдят, че къщата е тяхна. Въпросът ми е има ли някакъв вариант, за да притендираме за нашия дял. Благодаря предварително!
ivelina_sf
Нов потребител

Re: проблем със съсобственост на къща

Мнениеот doxa » 27 Юни 2011, 20:06

Здравейте,
Баба Ви има съответни права по закон! Но от така описаната ситуация е видно, че има СПОР за собственост! Препоръката ми е, направете консултация с колега- адвокат, за да намерите подход за действие. От трибуната на този форум няма да можем да ви разясним всички възможни ходове за поведение, защото фактите трябва да се изследват обстойно и да се реши конкретно какво може да се направи. Казуса не е за подценяване, и ако сметнете за целесъобразно действайте!
Приятна вечер и успех! :D
Аватар
doxa
Потребител

Re: проблем със съсобственост на къща

Мнениеот nk7702n » 27 Юни 2011, 21:05

Трябва колега адвокат да разгледа НА, с който разполагат някои от от наследниците. При всички случаи е видно, че съществува помежду Ви спор за собствеността, който може да бъде разрешен по съдебен ред чрез завеждане на гражданско дело.
nk7702n
Старши потребител

Назад към Съсобственост и делба