начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Делба на апартамент

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Делба на апартамент

Мнениеот dobrin72 » 12 Юли 2011, 16:27

Здравейте.Претежател съм на 1/6 от жилище 96 м2 в град Варна останалите 5/6 са на брат ми.Той не ми дава достъп до имота,а и е против моето предложение да ми надплати моята част.Въпросът ми е какъв е начина да ми надплати моята част понеже невиждам начин да се разберем по циливизован път ?Благодаря ви.
dobrin72
Нов потребител

Re: Делба на апартамент

Мнениеот doxa » 12 Юли 2011, 17:01

Ако доброволно не можете да уредите СПОРА, единственият изход е консултация с адвокат, и последващи действия в съда.
Аватар
doxa
Потребител

Мнениеот todorst » 12 Юли 2011, 20:37

а защо трябва да ви" надплати". колко струва вашата 1/6 част. напр. 100 единици, а вие искате да ви се НАДплати. Напр. двойно, а може би искате и тройно. Това с над - плащането вече си е търговия. А по общия ред всичко е просто.
todorst
Потребител

Мнениеот hidden » 13 Юли 2011, 01:19

Има два варианта:
1. Съдебна делба
2. Иск по чл. 32, ал. 2 от Закона за собствеността
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот dobrin72 » 13 Юли 2011, 11:21

А какъв е общия ред? И за колко време би било решено едно такова дело?
dobrin72
Нов потребител

Мнениеот doxa » 13 Юли 2011, 12:26

Здравейте,
Едно такова дело отнема много повече отколкото си представяте- нерви, пари, неопределено време, спорове, изваждане на семейни кирливи ризи. Накрая резултатът е един- братска омразия. И накрая човек си поставя въпроса: и за какво беше всичко това? Затова опитайте се, със свои сили или чрез роднини да оправите нещата и да се спогодите за прехвърлянето на тази ид.част. Е, ако не се получи и ако си струват средствата и силите, изхода е един- съд.
8)
Аватар
doxa
Потребител

Назад към Съсобственост и делба