начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Делба на едноетажна къща

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Делба на едноетажна къща

Мнениеот shei69 » 16 Ное 2011, 21:09

Добър ден,бихте ли могли да ме посъветвате нещо в следния случай!
Аз и двамата ми братя сме наследници на следния имот- едноетажна къща с мазе и таванска част с квадратура 125 кв.м и дворно място 730 кв.м с застроена площ следователно къщата 125кв.м.Аз притежавам по наследство 4/6 а те двамата по 1/6.Дворното място взех по давност (то не е било собственост на наследодателя) в момента разполагам с констативен нотариален акт за мястото.Братята ми предявиха иск за съдебна делба за влизане във владение!Какъв им е шанса да влезнат във владение и какво можем да направим ние за да не се случи!Аз лично стопанисвам къщата от 30години и дворното място от 19години ,те не са проявявали желание и интерес към имота до днешния ден!След като разбрах за намеренията им предложих обезщетение адекватно спрямо състоянието на къщата и годината в която е построена,те отказаха и предявиха желание за сума чиито размер съм непосилен да им осигуря а и неадекватна спрямо размера на дяловете и състоянието на къщата!
shei69
Нов потребител

Re: Делба на едноетажна къща

Мнениеот julyanvonemona » 18 Ное 2011, 11:24

Нотариалните актове по давнст са както е казал народа "чурук дъска". Ако братята Ви докажат че са владяли имота заеднo с Вас има щанс да ви вземат 2/3 и.ч. от него, ако не - Вие сте си собственик и толкова. А делбата на самата жилищна сграда е съвсем отделна опера!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Съсобственост и делба