начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Отменя ли се решението на съда за делба при следв.съсобств.

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отменя ли се решението на съда за делба при следв.съсобств.

Мнениеот vartolumei » 12 Мар 2012, 14:30

Здравейте отново
имам едно питане а вие ако имате желание отговорете- :oops:
Заведохме иск за съдебна делба с нашите съсобственици за дворното място-сега защото бягаме по инстанции и извадихме предходните нот.актове виждам че веднъж вече съда се е произнасял за разделянето на дворното място-че мисълта ми е отменя ли се това решение във времето или всеки нов съсобственик трябва да води ново такова дело :roll: ?
благодаря предварително
vartolumei
Младши потребител

Re: Отменя ли се решението на съда за делба при следв.съсобс

Мнениеот Гост. » 12 Мар 2012, 15:13

Колегата, който тича заедно с вас в този спринт( не знам за къде се е разбързал народа, като в закусвалня, а не знае, че изхода на спора зависи в голямата си част именно от прецизнто събиране на относими доказателства) не провери ли описаното предварително, преди завеждане на иска?
Не, че има и колега, нали...нали, нали...

Не се отменя- всеки следващ приобретател се съобразява с вече постановената делба, освен ако имотът не подлежи на по-голямо раздробяване( ама, надали).
Все пак може и да са разпределили само правото на ползване, но ако не- загазили сте. Нищо работа- едни разноски, и пак според зависи.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот vartolumei » 12 Мар 2012, 15:32

Знаех си че ще допусна някаква грешка при питането :oops:
В момента оформяме и събираме необходимите документи за съответния иск.Все още не е пуснат официално в съда.В петък съпругата ми извади актовете и се зачетохме-колкото до колегата ви той въобще не бяга личи му по фигурата :lol: бегаме ние.
Благодаря Ви отново.
vartolumei
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 12 Мар 2012, 15:36

Ок., така е наистина добре. Извинения за колегата- напоследък си имам основания за това дребнеене.
Просто му занесете книжата- той знае какво да прави.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот vartolumei » 12 Мар 2012, 22:03

какво означава делбен протокол но РС?
това го има в всеки един нот.акт включичелно и в скицата на имота.
vartolumei
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 12 Мар 2012, 22:10

Праводателите ви са водили дело за делба и са поделили този имот.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот vartolumei » 12 Мар 2012, 23:00

Благодаря ти Поли
във връзка с това тогава необходимо ли е да водим наново дело за делба при условие че я има вече?Те милите комшии си позват местото като свое ама явно няма да е за дълго.Къде са ни били очите че да го видим това преди време?????Не чесе успокоявам но все е нещо след всичко преживяно.
Хубаво е че ви има Вас!
vartolumei
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 12 Мар 2012, 23:27

vartolumei написа:Благодаря ти Поли
във връзка с това тогава необходимо ли е да водим наново дело за делба при условие че я има вече?Те милите комшии си ползват местото като свое ама явно няма да е за дълго.Къде са ни били очите че да го видим това преди време?????Не че се успокоявам но все е нещо след всичко преживяно.
Хубаво е че ви има Вас!

Аз смятам, че имотът е поделен( не става въпрос за разпределение на ползването, а за делба- според мен.) Колегата, предполагам, след запознаване с доказателствата, с които сте се снабдил, да потвърди мнението ми.
И защото е форум- наистина го посетете. Навярно правото е на ваша страна.

Дано времето да не се окаже фактор с оглед твърденията" комшиите си ползват имота като свой".

:roll: Ако всичко е ок.- колегата пак има работа, защото, за да си върнете владението върху имота, трябва да водите дело ( 108 ЗС, но той си знае).

Все пак се върнете тук след време да ми драснете два реда- правилно ли съм разбрала ситуацията, че напоследък съмнения разни. Последното е за лична употреба.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот vartolumei » 12 Мар 2012, 23:33

Не вярвам Поли
защото твърде много комшии в времето са сменени-ние сме 5-ти поред съсобственицисме едва 4 години-Но Благодаря още веднъж.
vartolumei
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 12 Мар 2012, 23:36

vartolumei написа:Не вярвам Поли....

За кое?
Недоверието е добър съветник( от опит), но не разбрах в кое се съмнявате.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот vartolumei » 12 Мар 2012, 23:58

Не са го ползвали непрекъснато в период от 7-8 години.със всеки различен съсобственик са го ползвали различно който както им позволи-просто хората на които са попадали са били мили възрастни хора които не са знаели какво да правят-приемали са всичко за чиста монета-и не са се поровили.В тези години имота на първия съсобственик-ако мога така да го нарека е продаван 5 пъти-Просто на нас ни хареса местоположението и сме решили да се борим. Дано се реши както трябва-все пак ние не искаме нещо чуждо-искаме това което сме купили!!!
vartolumei
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба