начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Моля за съвет при издаване на констативен нотариален акт

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за съвет при издаване на констативен нотариален акт

Мнениеот yavor44 » 16 Юни 2012, 13:46

Здравейте, първо искам да се извиня ако има подобна тема, но аз лично не намерих такава.Аз и сестра ми наследихме къща след смъртта на баща, ми за която се оказа, че той няма нотариален акт.В регистрите се води, че къщата е на майка му а той е имал брат и сестра, които вече не са сред живите.Брат му не е бил женен и няма деца, но със сестра му не е така.Реално излиза, че ние и нейните наследници притежаваме по 1/2 идеални части.Сестра му никога не е имала претенции към имота, защото навремето е получила пари за нейната част, но без какъвто и да било документ за това.От смъртта на баща ми преди 9 години ние си плащаме данъка за целият имот ако това има някакво значение.Вече се налага да си извадим документ за собственост и се интересуваме какъв е варианта да стане това без да се уведомява другата страна, защото едва ли някой като види, че може да получи някакви пари ще се откаже от тях.Имота се намира в София и единствените документи, с които разполагаме доказват, че имота е на баба ни (майката на баща ни).Освен това ако някой може да ни препоръча нотариус или адвокат в София, който може да ни помогне и да каже какви са вариантите.Благодаря Ви.
yavor44
Нов потребител

Re: Моля за съвет при издаване на констативен нотариален акт

Мнениеот karanedeff » 17 Юни 2012, 05:58

Давностно владение - владелецът може да присъедини към своето владение владението на своя праводател.
Така че ако докажете пред нотариуса, че вашият баща е владял имота за себе си явно и необезпокоявано, може да присъедините неговото владение към своето и сте готови.
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Re: Моля за съвет при издаване на констативен нотариален акт

Мнениеот yavor44 » 17 Юни 2012, 08:38

Благодаря Ви, а това с 3-ма свидетели ли става?
yavor44
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба