начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

съпруга при делба

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

съпруга при делба

Мнениеот spirov » 17 Сеп 2012, 20:41

Собственик съм на постройка и 350 кв.м дворно място, което представлява идеална част от парцел с площ от 1200 кв.м. Този имот съм го придобил по наследство от родителите си. В момента съм женен.

Искаме с другия съсобственик в парцела, който притежава останалата част от дворното място-850 кв.м. ид. части да извършим доброволна делба и парцела от 1200 кв.м да си го разделим по равно, тоест всеки да има по 600 кв.м. ид. части.
Интересува ме съпругата ми трябва ли да участва в делбата? Това, че ще придобия още 250 кв.м. ид.част от дворното място по време на брака налага ли нейното участие в делбата при условие, че 350 км. ид.ч , които в момента имам са по наследство от родителите ми.
spirov
Младши потребител

Re: съпруга при делба

Мнениеот rama » 17 Сеп 2012, 20:48

Може да не участва, но ако заплатите 250 кв.м. тя ще Ви бъде съсобственик в тези 250 кв.м.
rama
Потребител

Мнениеот spirov » 17 Сеп 2012, 20:56

ако доброволната делба я направим без уравняване на дяловете-тоест не се упомене че заплащам за тези допълнителни 250 кв.м.-съпругата пак ли ще ми бъде съсобственик. Пред развод съм със съпругата си. Какво мога да направя, за да няма тя дял в този имот. Единия вариант е да се разведа и чак след това да направим делбата с другия съсобственик в парцела, но той иска възможно по-скоро да го направим, а делото за развод ще изисква време.
spirov
Младши потребител

Мнениеот rama » 17 Сеп 2012, 23:11

Най-добре е да посетите адвокат. Има възможни варианти, които той може да Ви предложи след разговор с Вас. Описаните от Вас факти са недостатъчни за еднозначен отговор.
rama
Потребител

Мнениеот karanedeff » 18 Сеп 2012, 11:07

spirov написа:Единия вариант е да се разведа

Другият вариант е да сключите брачен договор.
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба