начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Недействителност на отказ от наследство

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Недействителност на отказ от наследство

Мнениеот steleto » 22 Фев 2013, 22:48

Здравейте.
Казусът е следния :
Свекър ми, след смъртта на баща си, заедно с майка си и сестра си, наследяват 1/2 от придобит след брака апартамент - на всеки по 1/6. След години бабата на съпругът ми прави договор за гледане на име на съпругът ми, който придобива апартамента с право на ползване от баба му до смъртта и. Леля му е прехвърлила своя дял от наследството на майка си, свекър ми СЕ ОТКАЗВА от своя дял и по този начин сестра му(лелята) придобива 1/12 наследствен дял от страна на баща си. По нотариален акт съпругът ми притежава 11/12 идеални части. Интересува ме може ли да се говори за недействителност на отказа от наследство и ако да как следва да се реши казусът?
steleto
Нов потребител

Re: Недействителност на отказ от наследство

Мнениеот Melly » 22 Фев 2013, 23:49

steleto написа:Здравейте.
Казусът е следния :
Свекър ми, след смъртта на баща си, заедно с майка си и сестра си, наследяват 1/2 от придобит след брака апартамент - на всеки по 1/6. След години бабата на съпругът ми прави договор за гледане на име на съпругът ми, който придобива апартамента с право на ползване от баба му до смъртта и. Леля му е прехвърлила своя дял от наследството на майка си, свекър ми СЕ ОТКАЗВА от своя дял и по този начин сестра му(лелята) придобива 1/12 наследствен дял от страна на баща си. По нотариален акт съпругът ми притежава 11/12 идеални части. Интересува ме може ли да се говори за недействителност на отказа от наследство и ако да как следва да се реши казусът?

:roll: Косетобосето написа същото:
viewtopic.php?f=25&t=53745#p517910
Това ли е целта на упражнението? :roll:
На вашия въпрос - ще трябва да минете през съдебна процедура. А какво ще реши съдът единствено ще зависи от проведеното пълно и главно доказване на изложените в ИМ обстоятелства във връзка с фактическите твърдения на ищеца.
На въпроса на съпруга ви (Косетобосето) - вариантът с продажбата на чужда ид.част не е невъзможен (Нотариусът може лекичко да си "обърне погледа" и да пропусне туй-онуй) и сделката с горкият купувач ще бъде действителна, но повярвайте, че това ще е залагане на бомба със закъснител...
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Съсобственост и делба