начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Делба на апартамент

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Делба на апартамент

Мнениеот morski_vylk » 10 Ное 2008, 20:00

Здравейте, интересува ме следния сложен за мен казус:

преди 10 години имам заедно с брат ми по 50% от апартамент, който ни беше предписан като дарение.
В него живееше нашия родител, който след като почина от 2 години не живее никой. Поради сложния характер на брат ми, апартамента беше в окаяно състояние, като аз го ремонтирах с идеята да го даваме под наем. да но, той не желае, и съответно искам да откупя неговия дял. Той няма възможност а и не иска да купува мяо дял, но не желае и да дава своята половина или да се продава. Той е на доста апетиттно място и ме е страх, че при делба и наличие на търг може да изгубя и своята половина. Няма ли вариант да му наплатя без търг, но с решение на съда? Много ще съм ви благодарен, ако ми разясните.
morski_vylk
Нов потребител

Re: Делба на апартамент

Мнениеот REVOLUTION » 10 Ное 2008, 20:10

Пътя Вие е само през съдебната делба!Друг начин , без съгласието на брат Ви , няма!Ако при изнасяне на имота на публична продан се намесят 3-лица , който са дали по-високи предожения от Вас , законът ви дава право да закупите имота на най-високо предложената цена.Това е , Успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот morski_vylk » 10 Ное 2008, 20:37

това ще рече, че при таен търг ще е, не при явен?

защото пак казвам, тй е на апетитно място и може аз имам възможност да платя известна сума, ако е при таен търг е възможно да не скочи много.

Значи, пример, струва 70 000 евро.
явяват се трима кандидати и аз, аз давам 35 000, а от тях единия дава най-много - 40 000. аз ако дам също 40 000 след края на търга го вземам, така ли? и таен ли е търга?извинявам се че питам така глупаво, но ми е зор ивъпрос на дни да реша
morski_vylk
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 10 Ное 2008, 20:42

Така е , но "търгът" не е таен! :wink:
REVOLUTION
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба