начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

претенции от наследници

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

претенции от наследници

Мнениеот boyaneca » 20 Яну 2009, 19:34

Здравейте
В началото на 2007 г. извадих разрешителното за строеж на еднофамилна къща,също и така бях наел строителна фирма за започване на строежа на което предварително им платих капаро 30% от стойността на офертата но 2-3 седмици след това получих писмо от Общината че въпросния имот е запориран заради претенции от наследници .
До 2004 г. имотът е бил Общински и го купихме от човека (ползвал земята дълги години) който го е купил от държавата същата година и притежавам Нотариалня акт .Претендаторите (наследниците) са предявили иска към края на 2006г.,но защо от Общината са ни запорирали имота чак на следващата година.
Вече почти 2 години никакви резултати от съдебни спорове между общината и претендаторите.Годините минават и още живееме под наем и Въпросът ми е до кога ще продължава така и кой ще ми плати обезщетение за пропуснати ползи също и това че вече нямаме възможност нито да купиме жилище или да строиме.
Срокът на разрешителното изтича след една година и сума пари сме вложили за прекарване на ВИК,Енерго Проекти,разрешителни и др.
Моля за съвет
Благодаря
boyaneca
Младши потребител

Re: претенции от наследници

Мнениеот dojcheva » 23 Яну 2009, 14:13

Личното ми мнение е, че и 2007 година сте проявили нехайство при закупуването на имота. Вероятно сте се доверили на брокерска къща, а собственикът е искал само да се отърве от имот, за който е имало вече висящо производство.
Сега сте тръгнал/а да търсите съвети по форумите,вместо да ангажирате специалист, който подроблно да проучи ситуацията и да Ви даде адекватен отговор по проблема. Нито общината , нито съдът имат някакво задължение към Вас , за да протестирате за времето, в което се разглежда спора !
Необходимо е съдебното решение да влезе в сила и тогава ще имате възможност да прецените изобщо какво можете да направите, защото може и да се окаже,че дори не сте собственик на имота !За целта е необходимо да се обърнете км адвокат за консултация !
Възможни са и други хипотези,но това може да се изясни едва след запознаване с документите и окончателно решение по делото.
dojcheva
Нов потребител

Мнениеот boyaneca » 24 Яну 2009, 07:04

Благодаря за отговора
Потърпевшия не съм само аз,но и комшиите които вече са построили къщи.Точно с тези комшии ( 7 съседни имоти ) сме завели колективно дело.
Но какво става по въпроса,нищо не знам тъй като съм извън БГ.
Отново Благодаря
boyaneca
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 31 Яну 2009, 19:12

Този въпрос е абсурден - купувача взима имота, чист от всякакви тежести.
В случая има случай на дълбока форма на "евикция" - това е така нареченото съдебно отстранение.
Съмнява ме некомпетентното отношение на Вашия адвокат - в обяснението Ви прозира дълбока несигурност по повод на обстановката, а първата грижа на адвоката Ви би трябвало да е свързана с "циментиране" на реакцията Ви.
Ако няма шанс да запазите имота, веднага би следвало да отстраните недоразумението, като развалите сделката, искате си парите, двойно капаро, тройно обезщетение.
Не забравяйте, че в повечето такива дела изборът е фатален - тоест на пътя има кръстопът, който води в единия случай до замъка с принцесата, а в другия случай до езерото с патките.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот boyaneca » 17 Апр 2012, 16:49

Тези претендатори на нашия имот загубиха делото срещу Общината.Сега ни заведоха граждански иск срещу нас и така тази година изтича 5 годишния срок от разрешителното за строеж на къща.Сега ще направя презаверка и пак няма да мога да строя още 5 години до като трае делото до трета инстанция.Какво става !!!!
Имаме си всички документи о от предишния собственик закупил парцела по параграф 4 през 1995 година с платени такси и за колибката върху циментова основа и керемиди на покрива.
boyaneca
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба