начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

продажба на наследствен имот без съгласието на наследниците?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

продажба на наследствен имот без съгласието на наследниците?

Мнениеот kalimer » 13 Фев 2009, 18:03

Здравейте на всички от форума.Какво трябва да направя при положение че съм наследник на бащината къща а той я продава без нашето съгласие и при положение че майка ми е починала?Продажбата се прави след нейната смърт без да имат развод с бащами,може тук трябва да спомена че къщата е близнаци между баща ми и чичо ми.къщата е napravena1975g. а брака между майка ми и бащами се осъществява на следващата години след построяването и при положение че тук стои въпроса колко години имат брак (19)след което тя почина и ако правилно сам разбрала това което сам прочела ние тримата (аз,сестра ми и брат ми) получаваме 1/2 от нейната част и баща ми получава 1/2 от нея.моля да ме извините ако не съм разбрала правилно по този въпрос.Сега разбирам че баща ми е продал неговата част на неговият брат без съгласуване с нас тримата и без наше съгласие,продажбата е направена преди около 10 години.Какъв е нашият (аз,сестра ми и брат ми) вариант да си потърсим нашата чат при тези обстоятелства?
Благодаря ви предварително
kalimer
Нов потребител

Re: prodajba na nasledstven imot bez saglasieto na naslednicite?

Мнениеот REVOLUTION » 13 Фев 2009, 18:33

Ако къщата е построена преди родителите Ви да са сключили брак , то тя е единствено собственост на баща Ви и той може да си я продава на когото поиска и когато поиска!
REVOLUTION
Активен потребител

Re: продажба на наследствен имот без съгласието на наследниците?

Мнениеот sunrise » 17 Фев 2009, 16:02

Както колегите са Ви отговорили вече, имотът е изцяло на баща Ви, след като е придобит преди брака. Майка Ви , би получила 1/4 от нея, ако баща Ви беше починал преди нея. На сегашният етап нямате никакви права върху имуществото на баща Ви.
sunrise
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба