начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

сметки между съсобственици

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

сметки между съсобственици

Мнениеот kokojambo » 01 Май 2009, 07:08

Здравейте,

Съсобственик съм на недвижим имот, за който обаче разходите поемам само аз от няколко години- данък, такса, режийни разноски. Освен това съм извършил ремонт с лични средства- тоест подобрения.
Моля да ми помогнете с идея по какъв ред и какви условия, мога да поискам от съсобственика да ми възстанови съответната част от тези разходени суми?
/Очевидно не е налице доба воля за това от негова страна/

Предварително благодаря и използвам повода да ви пожелая весели празници....
Аватар
kokojambo
Младши потребител

Re: сметки между съсобственици

Мнениеот ivan_lawyer » 01 Май 2009, 07:29

Трябва да го подканите да Ви обезщети.

И от поканата той се счита в забава. След което се начисляват лихви - много пъти повече от банковите.

Например за една година вместо 1000 лева трябва да даде 1200 лева - лихвата е към 17-18 %, а не 7-8%.

Иначе процедурата е съдебна.

Но - има значение - дали сте направили необходими разноски, полезни разноски, луксозни разноски.

Необходимите са - например подмяна на тръбопровод, който е амортизиран, поправка на покрив, който тече, подмяна на други инсталации, които са на ръба на аварията.

Полезни разноски са - например заменяне на нещо, което не е необходимо за поддържането на имота, но увеличава цената му. Заменяне на винервайс с латекс.

А луксозни са - теракота, дограма, климатик и т.н.
ivan_lawyer
Старши потребител

Re: сметки между съсобственици

Мнениеот kokojambo » 01 Май 2009, 08:53

Много благодаря на ivan_lawyer за консултирането и
подробната информация ! Лек ден желая на всички !
Аватар
kokojambo
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба