начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

освобождаване на съсобственост

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

освобождаване на съсобственост

Мнениеот nankin » 12 Окт 2009, 12:53

Здравейте ,

Питането ми е свързано със ЗАКОН ЗА УРЕЖДАНЕ ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИ С МНОГОГОДИШНИ ЖИЛИЩНО-СПЕСТОВНИ ВЛОГОВЕ .От две седмици се лутам в омагьосан кръг между юристите на общината ,местаната комисия и адвокати ,с които се консултирах.
Става въпрос за придобилите отново актуалност през тази година т.нар "лихвоточки".Нуждая се от помощ относно тълкуването на чл.2 ,т.3 от закона , а именно:"не са прехвърляли жилищни имоти на други лица след 1 януари 1981 г. с изключение на освобождаване или ликвидиране на съсобственост."Как разбирате и тълкувате "освобождаване ....на недвижим имот".Юристите на общината не могат да ми дадат адекватен отговор , а адвокатите ,с които се консултирах дават противоречиви отговори ,обосновавайки се с това ,че терминът "особождаване" не присъства в законодателството уреждащо съсобствеността и т.н.

Моля ,ако има някой , който се е сблъквал с подобен казус да ми помогне!

Благодаря Ви за помощта предварително!
nankin
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба