начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Как може да се провери с какви имоти разполага дадено лице?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как може да се провери с какви имоти разполага дадено лице?

Мнениеот brachi » 24 Ное 2009, 14:56

Здравейте!

Мога ли в имотниия регистър да проверя с какви имоти е разполагало дадено лице преживе?

Това се налага поради факта, че съм наследник и искам да разбера с какви моти е разполагал дядо ми, понеже другите наследници не са особено щедри в предоставянето на такава информация.

Ако не мога да разбера това в имотния регистър или агенцията по вписжанията, какъв е начина?

Благодаря предварително!
:)
brachi
Младши потребител

Re: Как може да се провери с какви имоти разполага дадено лице?

Мнениеот sunrise » 24 Ное 2009, 14:59

Първо, можете да проверите в Агенцията по вписванията, но там не винаги може да се получи пълна информация ,защото лицето е нямало нотариален акт или пък документа за собственост не е подлежал на вписване.
Затова можете да направите справка и в отдел "Местни данъци " в съответната община по местонахождението на имота.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот brachi » 24 Ное 2009, 15:11

Благодаря Ви за отговора. Наистина е много полезен.

За "Местните Данъци" нямаше да се сетя. Но проблема е там, че ако не зная местонахождението на имота, това не ми върши работа.

Аз си мислех, че може би някъде има някаква партида, в която се водят всички имоти на дадено лице, но явно не е така както съм си мислел. :)
brachi
Младши потребител

Мнениеот namakak » 24 Ное 2009, 21:18

Преди 90 година не са имали право на второ жилище.Ако търсите в Местни данъци,то е трябвало да се попълни декларация в последните 10-15 години.
Отивате в архивите и по първа буква на малкото име искате някаква година и започвате да търсите сделките на дядо ви.Архивите са в мазетата на съдилищата,там ще ви упътят.
В поземлена комисия се иска удостоверение за наследници и може да поискате обстоятелствена проверка по името на дядо ви.Те работят с компютри и имат база данни.Поискайте номера на преписките и след това препис от всяко решение на ПК.
Но и в общината би трябвало да излезат базата данни като съсед на тези които са платили данъци.Да не се правят на три и половина.Че писна на всички от некадърници просещи пари за акт за смърт,за разводно,за раждане,за какво ли не :evil:
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот hidden » 25 Ное 2009, 09:00

brachi написа:Благодаря Ви за отговора. Наистина е много полезен.

За "Местните Данъци" нямаше да се сетя. Но проблема е там, че ако не зная местонахождението на имота, това не ми върши работа.

Аз си мислех, че може би някъде има някаква партида, в която се водят всички имоти на дадено лице, но явно не е така както съм си мислел. :)

Аз пък мисля, че и в Местни данъци и такси всяко лице си има партида. :)
Отделно можете да проверите и в Общинска служба земеделие и гори /бившите поземлени комисии/, както и в Агенцията по кадастър.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба